Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν κάθε αντεργατική απαίτηση.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΕΜΕΕ)

Τρέχει να αξιοποιήσει το νέο αντεργατικό νομοθέτημα
Επιβεβαιώνουν ότι η μόνη «εγγύηση» που δίνει ο Ν.3846/2010 
είναι για ένταση της αντεργατικής επίθεσης
Μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητες, διευθέτηση χρόνου εργασίας, κατάτμηση άδειας - όλα τα έχει ο μπαχτσές! ΟΣύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδας (ΣΕΜΕΕ) - εργοδότες στο χώρο των Γραφικών Τεχνών, μέλος του ΣΕΒ - με εγκύκλιο του νομικού συμβούλου καλεί τα μέλη του Συνδέσμου να κάνουν χρήση των διατάξεων του νέου αντεργατικού νόμου 3846/2010 «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις», που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως η εργοδοσία δε χάνει ούτε λεπτό, για να βάλει στη ζωή όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν δώσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις του δικομματισμού.
Με αυτήν την εγκύκλιο, που πιο πολύ μοιάζει με «οδηγίες προς ναυτιλομένους», ο νομικός σύμβουλος που την υπογράφει εξηγεί στους επιχειρηματίες με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να προωθήσουν όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να διαλέξουν μεταξύ ανεργίας και δουλειάς σε συνθήκες σκλαβιάς. Από την αρχή του εγγράφου σημειώνεται ότι με το νόμο αυτόν «παρουσιάζονται καινούριες δυνατότητες προς τις επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους της χώρας ώστε, προκειμένου να αποφύγουν μαζικές απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν την άσχημη οικονομική συγκυρία με συγκεκριμένα εργαλεία».
Ποια είναι, όμως, αυτά τα εργαλεία; Το κείμενο είναι σαφές και μεταξύ άλλων αναφέρει:
  • «Μπορείτε», λέει, «να συμφωνήσετε εγγράφως με τους εργαζομένους σας το σύστημα μερικής απασχόλησης αντί απολύσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους».
  • «Μπορείτε να επιβάλλετε ύστερα από τυπική τουλάχιστον διαβούλευση με τους εργαζομένους σας το σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης υπό την προϋπόθεση ότι περιορίζονται οι δραστηριότητές σας (μού αναφέρεται συνήθως η πτώση τζίρου από τα μέλη σας, άρα, αυτό κατ' αρχήν αρκεί)».
  • «Ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάζει το άρθρο 4 του νόμου περί θέσης σε διαθεσιμότητα μισθωτών σας. (...) Ο μέγιστος χρόνος διαθεσιμότητας είναι για 3 μήνες και για να τεθεί πάλι ο ίδιος εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα, πρέπει να παρέλθουν ακόμη 3 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων ύστερα από τη διαθεσιμότητα».
  • «Κατά το άρθρο 7 του νόμου "επιτρέπεται" η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε περίοδο αυξημένης απασχόλησης και μειωμένης απασχόλησης. Κατά την πρώτη περίοδο ο εργαζόμενος δύναται να απασχολείται μέχρι 10 ώρες ημερησίως με αντίστοιχη μείωση των ωρών εργασίας εντός της δεύτερης περιόδου».
Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν κάθε αντεργατική απαίτηση. Η Ενωση καταγγέλλει την κλιμάκωση της επίθεσης που στηρίζουν ΣΕΒ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑ.Ο.Σ.,ΕΕ,ΔΝΤ αλλά και τις ευθύνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ «που καλλιεργούν στάση αναμονής και την αυταπάτη ότι υπάρχει και καλός εργοδότης». «Για να έχουν κέρδη οι εργοδότες πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενους ή τους ζητούν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς δικαιώματα, να μην μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους», επισημαίνει, τονίζοντας την ανάγκη για «ανάπτυξη με κέντρο τις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες της εργατικής οικογένειας, με λαϊκή εξουσία, οικονομία, χωρίς την πλουτοκρατία».
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------