Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Νέος πόλεμος λάσπης σε βάρος της «Τυποεκδοτικής»

Με την κουκούλα της ανωνυμίας γίνεται προσπάθεια 
να χτυπηθεί το ΚΚΕ και το εκδοτικό του
Απάντηση - καταπέλτη στα δημοσιεύματα που με την κουκούλα της ανωνυμίας προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι στην «Τυποεκδοτική» δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ότι δεν αναγνωρίζονται τα εργατικά δικαιώματα, δίνει με δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες η «Τυποεκδοτική ΑΕ».
Τα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα από ορισμένες ιστοσελίδες που τα φιλοξενούν ή τα αναπαράγουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που με ψέματα συκοφαντούν και ρίχνουν λάσπη στην «Τυποεκδοτική», στο ΚΚΕ, χτυπώντας τη σταθερή, συνεπή κι αταλάντευτη υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Αυτήν τη γραμμή παλεύουμε κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, τα πολιτικά του κόμματα και τους κάθε λογής ψεύτες, συκοφάντες του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος.
Σ' αυτή την άτιμη επίθεση συντάσσονται διάφορα επιτελεία αστικών κομμάτων, μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, δημοσιογράφοι που τα υπηρετούν, ταγμένοι όλοι ομόθυμα στην αντικομμουνιστική επίθεση με κάθε πρόστυχο μέσο.
Στο δελτίο Τύπου, η «Τυποεκδοτική ΑΕ» αναφέρει:
«Απαντούμε κατηγορηματικά ότι η "Τυποεκδοτική Α.Ε." εφαρμόζει πλήρως όχι κάποια εργοστασιακή σύμβαση αμφιβόλου αξίας για τους εργαζόμενους, αλλά τη ΣΣΕ της Ομοσπονδίας των Λιθογράφων, όπως αυτή ισχύει σύμφωνα με την ΔΑ 33/2009 σε ό,τι αφορά τα ημερομίσθια και τους μισθούς, την αποζημίωση των νυχτερινών, των αργιών και των υπερωριών. Επίσης, εφαρμόζεται η ΣΣΕ των λιθογράφων ακόμη και σε ό,τι αφορά την επάνδρωση - σύνθεση των μηχανών, τα επιδόματα και τις πρόσθετες παροχές (χορήγηση γάλακτος, φόρμες εργασίας κλπ.).
Ολοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά το τι συμβαίνει στα άλλα εργοστάσια του κλάδου και τις διαρκείς παραβιάσεις κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος.
Ο κάθε καλοπροαίρετος καταλαβαίνει ότι, αν αυτά τα δημοσιεύματα είχαν στόχο τη διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων, δεν θα έπρεπε να αναφέρονται καν στην "Τυποεκδοτική". Ομως οι στόχοι είναι διαφορετικοί και σχετίζονται με την κατασυκοφάντηση της "Τυποεκδοτικής" και τον ανοιχτό οικονομικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αστικοί πολιτικοί κύκλοι, ακριβώς για το λόγο ότι εφαρμόζει τις ΣΣΕ και διαφυλάσσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Επιδιώκουν ταυτόχρονα, διαμέσου του χτυπήματος της "Τυποεκδοτικής", και το χτύπημα του ΚΚΕ. Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε τους συκοφάντες να επιτελούν το έργο τους.
Επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε στη συκοφαντία με όλους τους τρόπους και μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, για να αποκαλύψουμε όσους κρύβονται πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα και το ρόλο τους, να διαφυλάξουμε την αλήθεια και τα νόμιμα δικαιώματά μας, που θίγονται βάναυσα από τέτοιες ύπουλες επιθέσεις»

Επιτέλους ξεκάθαρη απάντηση στα ερωτήματα που δεχόμασταν σε ότι αφορά την ΣΣΕ που εφαρμόζεται στην τυποεκδοτική 
typografeio

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------