Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Δεν πρόκειται να σκύψουμε. Την ερχόμενη Τρίτη 18 Γενάρη και ώρα 2.30 μ.μ., γενική συνέλευση στο χώρο του εργοστασίου

«ΜΕΤΡΟΝ ΑΕ»
Σε γενική συνέλευση προχωρούν οι εργαζόμενοι

Σε γενική συνέλευση προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη 18 Γενάρη και ώρα 2.30 μ.μ., στο χώρο του εργοστασίου, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΜΕΤΡΟΝ ΑΕ, μετά από πρόσκληση που τους απευθύνει η Σωματειακή Επιτροπή και το ΔΣ του κλαδικού τους συνδικάτου, της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε αυτή τη Γενική Συνέλευση, μετά την αδιαλλαξία για μια ακόμη φορά της εργοδοσίας, να επαναπροσλάβει τους απολυμένους εργαζόμενους. Πρόκειται για τις τρομοκρατικές απολύσεις που είχε πραγματοποιήσει η εργοδοσία στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν απέλυσε έξι εργαζόμενους λίγες μόνο μέρες πριν τις προαποφασισμένες εκλογές για την ανάδειξη Σωματειακής Επιτροπής. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε και τριμερής συνάντηση με την Επιθεώρηση Εργασίας.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, σημειώνει: «Η εργοδοσία της ΜΕΤΡΟΝ ΑΕ απέδειξε, για μια ακόμα φορά, το αντεργατικό της πρόσωπο. Δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στα αντεργατικά της σχέδια. Δεν υπολόγισε ούτε το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας που είναι καταπέλτης και αποκαλύπτει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις. Το σχέδιο του εργοδότη δε σταματά εδώ, όπως ο ίδιος δηλώνει. Σωματείο, Επιτροπή, εργαζόμενοι, δεν πρόκειται να σκύψουμε και να αφήσουμε την εργοδοσία να απολύει και να τσακίζει τα δικαιώματά μας».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------