Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΜΕΤΡΟΝ συνεχίζεται.


ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
Να γίνουν πυρήνες αντίστασης μες στους τόπους δουλειάς
Δυσκολίες και δυνατότητες αναδεικνύει η πείρα από τον κλάδο των λιθογράφων



Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, με επίμονη και επίπονη δουλειά προχωρά στο «στήσιμο» Σωματειακών Επιτροπών. Δρα με σχέδιο ν' αποκτήσει το συνδικάτο «ποδάρια» σε κάθε χώρο δουλειάς. Βασικό ζήτημα είναι η αντιμετώπιση της εργοδοτικής επιθετικότητας μέσα στους ίδιους τους χώρους δουλειάς, η καταγραφή του πώς εκδηλώνεται, η απόκρουση της επιχειρηματολογίας και όλης της επιχείρησης εξαπάτησης και συμβιβασμού των εργαζομένων που αναπτύσσεται. Σ' αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, παρεμβαίνουν και σε κεντρικές στιγμές της ταξικής πάλης, όπως τις απεργίες, συστρατεύονται με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και αναδεικνύουν τον πολύτιμο ρόλο τους στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Ολες οι Επιτροπές εκλέχτηκαν μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο. Είναι ενδεικτικό ότι στις εταιρείες του κλάδου MDK και G&D, οι επιτροπές έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στις απεργίες. Στην πρώτη έβγαλαν ανακοίνωση στήριξης της 48ωρης απεργίας του ΠΑΜΕ πέρσι την Ανοιξη, ενώ η δεύτερη, για την ίδια απεργία, έδωσε μήνυμα με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, παρότι ο εργοδοτικό μηχανισμός επιχείρησε να βάλει τους εργαζόμενους στη δουλειά. 
Αντίστοιχη Σωματειακή Επιτροπή στήθηκε και στην εταιρεία ΜΕΤΡΟΝ ΑΕ. Μάλιστα, ενώ οι εργαζόμενοι, μετά από γενική τους συνέλευση, αποφάσισαν να στήσουν Επιτροπή, η εργοδοσία προχώρησε σε τρομοκρατικές έξι απολύσεις, από τις οποίες οι δύο αφορούσαν υποψήφιους για την Επιτροπή. Αμεσα προχώρησαν σε στάση εργασίας και ταυτόχρονη εκλογή Σωματειακής Επιτροπής, με την εκλογή και ενός απολυμένου. Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συνεχίζεται.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------