Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στο τυπογραφείο ΦΗΜΗ-ΠΑΚ

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο τυπογραφείο-συσκευαστήριο ΦΗΜΗ-ΠΑΚ, στα Σπάτα.

Νεκρός είναι ο Ανδρέας Μάνεσης, 45 ετών, πατέρας 3 παιδιών, ο οποίος αν και είχε άδεια βοηθού, είχε αναγκαστεί να δουλεύει ως χειριστής κλαρκ.

Ο εργάτης έχασε τη ζωή του, όταν, λόγω πλήρους απουσίας μέτρων ασφάλειας, το κλαρκ που οδηγούσε πάνω σε ράμπα φόρτωσης-εκφόρτωσης φορτηγών ανατράπηκε και τον καταπλάκωσε. Να σημειωθεί ότι στη ράμπα δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα, ενώ το κλαρκ δε διέθετε ζώνη ασφαλείας. Το νέο εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλουν η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων τονίζει:
«Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα της εταιρείας "FIMI PACK", ιδιοκτησίας Παναγιωτόπουλου.

Σήμερα, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, ο συνάδελφος Μάνεσης Αντρέας, πατέρας τριών παιδιών, χειριστής Κλαρκ με άδεια βοηθού, που εργαζόταν για 10 χρόνια στην επιχείρηση, σκοτώθηκε όταν τον καταπλάκωσε το Κλαρκ το οποίο χειριζόταν.

Αιτία του ατυχήματος ήταν η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας αφού η ράμπα φόρτωσης-εκφόρτωσης των φορτηγών δεν είχε προστατευτικά κάγκελα και παράλληλα το κλαρκ δεν είχε ζώνες ασφαλείας (οι οποίες θα έσωναν τη ζωή του συναδέλφου συγκρατώντας τον στη θέση του, ακόμα και αν το κλαρκ έπεφτε στο πλάι). Να σημειωθεί πως στα μέσα πρώτων βοηθειών της εταιρείας δεν υπήρχε απινιδωτής και πως ο συνάδελφος έμεινε χωρίς σφυγμό και αναπνοή για 30 λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν δυόμισι μήνες περίπου, η Επιθεώρηση Εργασίας είχε κάνει έλεγχο για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στην εταιρεία, χωρίς να επισημάνει καμία παράλειψη/παρατήρηση (απ' όσο έχει δυνατότητα το Σωματείο να γνωρίζει) για το συγκεκριμένο σημείο της παραγωγής (φόρτωση-εκφόρτωση) ούτε για τις ζώνες ασφαλείας του κλαρκ.

Αυτό είναι το "ευχαριστώ" της εταιρείας στον συνάδελφο Αντρέα και την οικογένειά του, που παρά την απόλυση της συζύγου του από την εταιρεία πριν λίγα χρόνια, δούλευε για 6,5 μήνες απλήρωτος (όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του).

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή».

  Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------