Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μειωμένο μεροκάματο στα τυπογραφεία λόγο των λαθρομεταναστών

Η επιδίωξη των Ελλήνων εργαζομένων στα τυπογραφεία για το μεροκάματο πρέπει να βρει σύμμαχο τη λαϊκή συμμαχία που στήνεται στους χώρους δουλειάς.

 Το γεγονός ότι οι κομματικοί συνδικαλιστές του κλάδου έχουν βάλει πλώρη για την εξόντωση του Ελληνικού εργατικού δυναμικού, τίποτα καλό δεν προμηνύει για την Ελληνική λαϊκή οικογένεια.
Την ίδια ακριβώς ώρα γίνονταν γνωστά τα ποσοστά της ανεργίας. Το ποσοστό που κάποτε ήταν εφιάλτης για τα νέα παιδιά τώρα είναι πραγματικότητα για το σύνολο των Ελλήνων εργατών.

 Δεν είναι θέμα δίκιου ή άδικου αυτά που συμβαίνουν με την ανεργία. Είναι πολιτική επιλογή η μείωση του Ελληνικού εργατικού δυναμικού. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την ανεργία και με το μειωμένο μεροκάματο στα τυπογραφεία λόγο των λαθρομεταναστών (μικρότερη τιμή για την εργατική δύναμη) και περισσότερη Έλληνες στην ανεργία,

Συνάδελφοι, θέλουμε οι Έλληνες επιχειρηματίες να τυπώνουν στα Ελληνικά τυπογραφεία και όχι στην Τουρκία και στην Βουλγαρία.
Πρέπει όμως και εμείς να προσλαμβάνουμε Ελληνικά  ώστε αντί οι μισθοί να πηγαίνουν σε λαθρομετανάστες που διώχνουν συνάλλαγμα στις πατρίδες τους να πηγαίνουν σε Έλληνες που τους ξοδεύουν εδώ; για να στηριχθεί η οικονομία μας.

Στο  22ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου να τεθεί θέμα για την ανεργία των Ελλήνων λιθογράφων.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------