Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

«και τώρα τι κάνουμε;»


Μπροστά στην απόλυτη εξαθλίωση υπάρχουν δύο επιλογές. Υποταγή ή μαχητική αντίσταση.
Εκεί έχει καταντήσει ο κλάδος. Η Ελληνική τυπογραφία να καταστρέφεται και να διασύρεται από κομματικά σκυλιά και ανόητα υποψήφια κομματικά κουτάβια που δήθεν νοιάζονται για τον εργαζόμενο.



Τα φανατικά κομματόσκυλα, οι καταστροφείς τις Ελληνικής εργατικής τάξης, θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελληνική τυπογραφία δε θα πορευτεί σαν πρόβατο στη σφαγή. Αυτό απαιτεί ταξική οργάνωση και δράση, βάσει του γνωστού συνθήματος: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και του εργοδότη» και όχι του κομματόσκυλου!

Το Νοέμβρη του 2010, ο Β... Κ... που έχει βιβλιοδετείο στο Περιστέρι.έστειλε εξώδικη προειδοποίηση απόλυσης στην Ε........ προφασιζόμενος οικονομικές δυσχέρειες και κατηγορώντας την για «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Όμως τα πράγματα δεν σταμάτησαν εκεί. Αφορμή ήταν το κάλεσμα της Ταξικής Πορείας!!!! (της οποίας η Ε........ είναι μέλος) στις 22 Νοέμβρη του 2010 για αλληλεγγύη προς την ίδια, κατά την τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Περιστερίου, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο

Το κάλεσμα κατήγγειλε την απόλυση ως καταχρηστική και εκδικητική, που δεν θα έπρεπε να μείνει αναπάντητη. Δέκα μήνες μετά (στις 15/9/11), ο ΒΚ........ έκανε αγωγή στην Ε...... ζητώντας της το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ (50 γι’ αυτόν και 50 για την εταιρία), ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη που υπέστη από το συκοφαντικό δημοσίευμα της Ταξικής Πορείας!

Αξίωσε δε, η Ε....... να αποσύρει το δημοσίευμα και να σταματήσει τη δημοσίευση στο μέλλον «δυσφημιστικών και αναληθών γεγονότων», με την απειλή χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ για κάθε νέα δημοσίευση!

Η υπόθεση θα εκδικαστεί το Σεπτέμβρη του 2014.
Ο ΒΚ........ , ζήτησε ακόμα από το δικαστήριο ασφαλιστικά μέτρα με τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της εργάτριας μέχρι του ποσού των 120 χιλιάδων ευρώ! Το έκανε αυτό γιατί, όπως αναφέρει στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η περιουσιακή κατάσταση της εργάτριας είναι επισφαλής, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο να μην του δώσει τα λεφτά αν κερδίσει την υπόθεση!

Ο ΒΚ... ισχυρίζεται ότι το κάλεσμα του εργατικού σχήματος τον συκοφαντεί, παρουσιάζοντάς τον ως «εργοδότη που “μεθοδεύει” τις κινήσεις του εναντίον των εργαζόμενων του με σκοπό το κέρδος»!
και παρουσιάζει τη… μεγάλη ζημιά που υπέστη η επιχείρησή του από το κάλεσμα της Ταξικής Πορείας:
«Απόρροια του συκοφαντικού δημοσιεύματος ήταν η οικονομική μου καταστροφή, αφού αμέσως μετά το δημοσίευμα κλονίστηκε η πίστη και το μέλλον της εταιρίας μου, γνωστή στο χώρο των εκδόσεων σε πανελλήνιο επίπεδο, καθώς ακυρώθηκαν παραγγελίες, εξαιτίας του επίδικου κειμένου το οποίο αναπαράχθηκε και σε άλλα ιστολόγια και ιστοσελίδες του διαδικτύου»!
«το συκοφαντικό δημοσίευμα είχε ως δυσάρεστο επακόλουθο την απώλεια και επικείμενων συμφωνιών με εκδοτικούς οίκους», με τους οποίους συνεργάζεται επί πολλά χρόνια! 

Επικοινώνησαν, μαζί του Ιερές Μονές, με τις οποίες συνεργαζόταν επί πολλά χρόνια (λόγω της εξειδίκευσης των εκδόσεών του στην καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και τις εκκλησιαστικές εκδόσεις) και του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και την έκπληξή τους για τη συμπεριφορά του, βάσει του δημοσιεύματος!

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο για τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκε η υπόθεση την περασμένη Τετάρτη, ο λογιστής της επιχείρησης ανέφερε ότι ακόμα και το Ίδρυμα Ωνάση ακύρωσε παραγγελίες λόγω του δημοσιεύματος!
Όλα δείχνουν ότι είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή.

Γ......Μ....... τηλ......

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------