Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σύσκεψη Ανέργων

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η Σύσκεψη Ανέργων στον χώρο του Σωματείου. Συμμετείχαν άνεργοι από διάφορους χώρους δουλειάς και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης, αλλά και γενικότερα λόγω της αναπόφευκτης κρίσης του οικονομικοπολιτικού μας συστήματος, του καπιταλισμού.

Μερικά από τα εντονότερα προβλήματα που αναπτύχθηκαν είναι:
*Η αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις λόγω του πενιχρού επιδόματος για όσους το λαμβάνουν, ή μηδενικού επιδόματος για όσους έχει λήξει η διάρκεια επιδότησης.
*Η αδυναμία τους να λαμβάνουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω του ότι δεν μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους.
*Η απειλή που αντιμετωπίζουν, να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αφού λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ (ο οποίος, πέρα από τις συνεχόμενες αυξήσεις στην τιμολόγηση, εξακολουθεί να περιλαμβάνει και το χαράτσι)
*Η αδυναμία πολλών, να καλύψουν ακόμα και τη σίτιση των ίδιων και των οικογενειών τους.
*Ο ουσιαστικός αποκλεισμός τους από τα ΜΜΜ, όσο τους απαιτείται να χτυπούν και εκείνοι εισιτήριο.

Εκτός από τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζουν άμεσα πολλοί από τους άνεργους συναδέλφους, υπάρχουν και άλλου είδους δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Όπως για παράδειγμα η απομόνωση που αισθάνεται ένα μεγάλο μέρος ανέργων, ο διαχωρισμός τους από τους εργαζόμενους ή ακόμα η εναντίωση ανέργων και εργαζομένων.
 ----------------------------------------
Κάθε Ελληνική οικογένεια έχει έναν τουλάχιστον άνεργο, δεν πρέπει να ολιγωρούμε ή να αδιαφορούμε. Όλοι είμαστε άνεργοι, υπό προθεσμία, και κυρίως τα παιδιά μας . Και ας μην εφησυχάζουν όσοι έχουν ή νομίζουν ότι έχουν εξασφαλίσει το μέλλον.  

Στενάζει η ελληνική κοινωνία από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και δη των μακροχρόνια ανέργων ήτοι 845.984 άτομα που αναζητούν επί ματαίω εργασία τους τελευταίους 12 μήνες. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν το 65,3%.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------