Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Οι εργαζόμενοι να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους

Οι κομματικοί συνδικαλιστές του κλάδου έχουν στήσει τρελό χορό. τεράστιες οι ευθύνες τους για την συνεχιζόμενη καταστροφή της Ελληνικής τυπογραφίας Πρόκειται για έγκλημα. Όσο αυτοί διαγωνίζονται για το ποια τυπογραφεία θα καταστρέψουν οι άνθρωποι μένουν χωρίς εργασία. Πήραν ολόκληρες γενιές Ελλήνων εργαζομένων στο λαιμό τους. Οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει να επιτρέψουν το νέο έγκλημα.
Δεν τους βγήκε με την ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 
και προσπαθούν τώρα να διαλύσουν την ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ (λιθογραφείο) και την FLEXOPACK.
Στον χώρο του τυπογραφείου έφτασε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων «Χαλυβουργίας Ελλάδας»!!!! και εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕΜ!!!!
 Χέστηκαν οι φοράδες στο αλώνι....
============================= 
Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Απεργία και οργάνωση για την υπογραφή Σύμβασης
Καλούν σε συντονισμό και τους συναδέλφους τους από τη μητρική εταιρεία
Από τη συζήτηση των εργαζομένων της ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ με τον Γ. Σιφωνιό
Με μια πετυχημένη και δυναμική 24ωρη απεργία απάντησαν, χτες, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ (λιθογραφείο) στην επιδίωξη της εργοδοσίας να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών που θα φτάνουν μέχρι και 15%, μέσω ατομικών συμβάσεων.Η χτεσινή απεργία ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία, που πιέζει πολύμορφα τους εργαζόμενους να αποδεχθούν τις περικοπές. Την απόφαση πήρε η ίδια η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της εταιρείας, αλλά σχετική απόφαση είχε πάρει και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων. Στο πλευρό των εργατών βρέθηκαν η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και εργαζόμενοι από τα Πρακτορεία Τύπου.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με όλα τα δικαιώματα των λιθογράφων κατοχυρωμένα. Την Τρίτη κάνουν νέα Γενική Συνέλευση.
Στην πύλη από τα χαράματα
Από τα χαράματα, ακόμη και με πανό «Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ - Η κατάργησή τους δε θα περάσει», οι εργάτες βρέθηκαν μπροστά στην πύλη του εργοστασίου περιφρουρώντας τον αγώνα τους.

Αμέσως μετά προχώρησαν σε εξόρμηση στη «μητρική εταιρεία», τη FLEXOPACK, όπου κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συντονισμό και κοινή δράση. Μοιράζοντας την ανακοίνωση τόνιζαν στους συναδέλφους τους: «Μέχρι τώρα, παρόλο που τα δύο εργοστάσια "συγγενεύουν" και είναι αρκετά, δεν έχουμε κάνει βήματα συντονισμού. Τώρα, όμως, οι ανάγκες το απαιτούν. Κανένας μόνος του. Συλλογικά έχουμε τη δύναμη να τους αποκρούσουμε και να διασφαλίσουμε τα λιγοστά δικαιώματα που μας έχουν απομείνει».

Επιστρέφοντας στο εργοστάσιο, συνέχισαν την περιφρούρηση. «Η εταιρεία αυτό το χρόνο έκλεισε με κέρδη», μας λέει ένας εργαζόμενος, και συνεχίζει: «Πρόσφατα αγόρασαν καινούρια μηχανή και το 2012 είχαν τη μεγαλύτερη παραγωγή των τελευταίων πέντε ετών». «Πέρασαν τόνοι χαρτιού μέσα απ' τα χέρια μου», προσθέτει ένας άλλος. Αλλος εργαζόμενος εξηγεί ότι η εταιρεία θέλει να προχωρήσει σε μειώσεις διότι - όπως η ίδια ισχυρίζεται - θέλει να πάρει δάνειο απ' την τράπεζα και η τράπεζα ζητά μειώσεις. «Μπορεί να έχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά αυτό δε μας αφορά καθόλου», συνεχίζει. «Εμείς θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και δε θα σταματήσουμε αν δεν υπογράψουμε σύμβαση. Ο,τι έχουμε σε δικαιώματα θα τα παραδώσουμε και στους επόμενους εργάτες».

«Να είμαστε μια αλυσίδα»
Στο χώρο του εργοστασίου έφτασε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων «Χαλυβουργίας Ελλάδας» Ασπροπύργου, που μετέφεραν πείρα από την εννιάμηνη σκληρή απεργιακή μάχη. Ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου, μιλώντας στους εργάτες του ΒΛΑΧΟΥ, περιέγραψε το σκληρό αγώνα που έδωσαν οι χαλυβουργοί. Σημείωσε, ιδιαίτερα, τον τρόπο που οργανώθηκαν και σημείωσε: «Η πείρα που βγήκε ήταν πολύτιμη για τους εργαζόμενους. Χρειάζεται να είναι ενωμένοι, να είναι οργανωμένοι, να είναι μια αλυσίδα, να είναι αλληλέγγυοι». Εστίασε στη δράση των άλλων δυνάμεων στα εργοστάσια του κλάδου (π.χ. «Χαλυβουργική», ΠΕΣΙΝΕ), αλλά και της ΠΟΕΜ και της ΓΣΕΕ. «Οταν εμείς λέγαμε ότι ο Μάνεσης είναι ο λαγός των βιομηχάνων, μας απαντούσαν ότι κάνουμε τυφλή σύγκρουση», είπε χαρακτηριστικά. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις του εργοδότη και τόνισε: «Εμάς δε μας τσάκισε ο Μάνεσης γιατί ήμασταν όλοι ενωμένοι».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο Θανάσης Κοτρώνης, εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕΜ, αναφέρθηκε στην ανάγκη να καθοριστούν συγκεκριμένα τα άμεσα βήματα για τη διεκδίκηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, κατεύθυνση στην οποία ήδη δουλεύει το ΠΑΜΕ.
Επίσης, η συζήτηση - με αφορμή την κατάσταση στις χαλυβουργίες - επεκτάθηκε και στους όρους με τους οποίους αναπτύσσεται σήμερα ο κλάδος. Οτι, δηλαδή, σήμερα υπάρχει ανάγκη από προϊόντα χάλυβα (για τα ναυπηγεία, τις κατασκευές κ.λπ.), ωστόσο η παραγωγή έχει μειωθεί και ο μόνος χάλυβας που παράγεται είναι για το μπετοσίδερο διότι κάτι τέτοιο συμφέρει τους πολυεθνικούς ομίλους.
=================================

- Ποια είναι η πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την αντιμετώπισή της εισαγόμενης τυπογραφίας και της ανεργίας στον κλάδο;
Συνδικαλισταράδες, κοιτάξτε στα μάτια τους απολυμένους και ανέργους συναδέλφους μας και δώστε απάντηση.-

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------