Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Θέμα αξιοπιστίας των συνδικαλιστικών ηγεσιών εγείρει ένας στους δύο εργαζόμενους καθώς το 51% θεωρεί ότι οι απεργίες πρέπει να αποφασίζονται από τους ίδιους και όχι τους συνδικαλιστές.
Αυτό προκύπτει από το οικονομικό βαρόμετρο του ΕΒΕΑ, τη διμηνιαία δημοσκόπηση που κάνει για λογαριασμό του Επιμελητηρίου η εταιρία ALCO.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και στο σύνολο των εργαζομένων, σχετικά με το ποιος κατά την γνώμη τους θα πρέπει να λαμβάνει τις αποφάσεις για τις απεργίες. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (51%) θεωρεί πως οι αποφάσεις για τις απεργίες θα πρέπει να λαμβάνονται από το σύνολο των εργαζομένων και όχι από τις κομματικές διοικήσεις των συνδικαλιστικών φορέων.

Το γεγονός αυτό υποδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης που διατηρεί πλέον η πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου και των εργαζομένων, για την αξιοπιστία και την διαφάνεια στους σκοπούς των συνδικαλιστικών ηγεσιών, οι οποίες, σε παλαιότερες περιόδους, είχαν ψηφιστεί από τους ίδιους ως εκπρόσωποι.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΆΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΆΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΌΣΚΥΛΑ

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------