Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΝΤΡΟΠΗ 110 εργαζόμενοι σε τραγική κατάσταση. 110 οικογένειες συναδέλφων στην ΑΝΕΡΓΙΑ.

H μεγαλύτερη ήττα είναι να συνηθίζεις το αδιανόητο, να το βλέπεις μπροστά σου και να σου μοιάζει αυτονόητο ή έστω ανεκτό. 

Τα χαράματα της Πέμπτης 6/03/14 σήμανε συναγερμός στους εργαζόμενους που περιφρουρούν περιοδικά το εργοστάσιο της Fimi Pack. Από νωρίς το πρωί εμφανίστηκε στο εργοστάσιο ένα συνεργείο, άσχετο με την εταιρία σε συνεργασία με κάποιους εργαζόμενους της Fimi Pack, με γερανούς και ξεκίνησαν εργασίες για να λύνονται και να φεύγουνε μηχανές.

Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα όπου δεσμεύουν όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρίας, εκτός από κάποιες μηχανές που είναι σε leasing και "ανήκουν" στις τράπεζες. 

Μετά από καταγγελία υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας όπου και διέκοψε τις εργασίες. Κλείνοντας το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Σπατών παρουσιάστηκαν έγραφα, ότι έχει παραχωρηθεί μία σειρά μηχανές σε άλλη εταιρία!!!!!!!!

Το ποιο πιθανό με τα μηχανήματα που πήραν να ξεκινήσει μια νέα εταιρεία με άλλο όνομα ή συνεργασία με άλλο τυπογραφείο.

Το χειρότερο από όλα, οι εργαζόμενοι να περιμένουν να τους "σώσει" όπως "έσωσε" και τα άλλα λουκέτα το ΚΚΕ το ΠΑΜΕ και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων.

Οι 110 εργαζόμενοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Είναι στο δρόμο χωρίς κανένα εισόδημα και δυνατότητα να μπούνε στο ταμείο ανεργίας. Απειλούνται να μην πάρουν τίποτα από τα οφειλόμενα 10 μηνών και τις αποζημιώσεις.

Η  «ασύμμετρη» απειλή
Για μια ακόμη φορά οι κομματικοί συνδικαληστές του κλάδου αποδεικνύουν την ανικανότητα τους να διαχειριστούν υπέρ των εργαζομένων ένα ακόμη πρόβλημα. Φαίνεται ότι αυτοί έχουνε λύσει με άλλο τρόπο τα βιοποριστικά τους προβλήματα και δεν μπορούνε να νιώσουν πως είναι να μην έχεις να τα βγάλεις πέρα.

Ας μάθουν λοιπών αυτοί οι υπηρέτες του κατεστημένου πως τα κροκοδείλια δάκρυα τους δεν μπορούν να κρύψουν το ποια κόμματα υπηρετούν.

Αυτοί που ευθύνονταν για τη συρρίκνωση του κλάδου, ξέρουν καλά να κρύβουν το πως λειτούργησαν σαν αμορτισέρ του συστήματος και στήριξαν συνειδητά την εξαθλίωση των Ελλήνων εργατών κλείνοντας ένα ένα τα Ελληνικά τυπογραφείο αδιαφορώντας για την εισαγόμενη τυπογραφία και ποιες είναι οι ανάγκες της κοινωνίας.

Κρύβουν πως με την δήθεν καπιταλιστική κρίση και τα αντεργατικά μέτρα που βοήθησαν με την στάση τους να παρθούν, οι εργάτες δεν έχουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Τολμούν να ομιλούν όταν αυτοί στις κομματικές τους επιχειρήσεις προχωρούν σε όργιο αντεργατικών μέτρων και πογκρόμ ομαδικών απολύσεων.

Είναι ντροπή να χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους συνδικαλιστές αυτοί που εξαθλίωσαν και δυστύχησαν την Ελληνική λαϊκή οικογένεια γλείφοντας το μνημονιακό κατεστημένο και φορώντας φερετζέ στις μονοήμερες πασαρέλες που τις ονόμασαν απεργίες.
τα ζαρζαβατικά να τα στείλετε στον κουτσούμπα σας
Τέρμα πια στην Κοροϊδία

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------