Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Οι άνθρωποι στην Ελλάδα αξίζουν κάτι καλύτερο

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ... ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ο εκπρόσωπος της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» για πολλοστή φορά έθεσε για συζήτηση το θέμα της οργάνωσης του αγώνα, με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο, για την απόσπαση μέτρων προστασίας των ανέργων του κλάδου, που μόνο για τα μέλη της ΕΣΗΕΑ αγγίζει τα 900!!! άτομα. 


Ο εκπρόσωπος της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» μετά την ομολογία της αποτυχίας τους συνεχίζει την μπουρδολογία που την υπογράφουν καμιά δεκαριά κομματόσκυλα του ΚΚΕ που τους αρέσει χωρίς ντροπή να αποκαλούνται ταξικά Συνδικάτα.

Απολαύστε την μπουρδολογία τους και τον τρόπο που εξαπατούν τους εργαζομένους. Ότι να' νε διεκδικούν για να μην ενοχλήσουν τα αφεντικά τους, έτσι και αλλιώς τζάμπα πράγμα είναι!!!

Οργανώνουμε την πάλη μας, διεκδικούμε :

  • Επίδομα ανεργίας τουλάχιστον 600 € για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς καμιά επιβάρυνση των ανέργων
  • Δωρεάν νοσηλεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας
  • Μέτρα ανακούφισης της ζωής των ανέργων με δικαίωμα στη δωρεάν μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες και μειωμένα τιμολόγια ΔΕΚΟ
  • Προστασία από πλειστηριασμούς από οφειλές σε ΔΕΚΟ, Εφορία, Τράπεζες κλπ.
Για τη διεκδίκηση όλων των παραπάνω το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους άνεργους ή σε επίσχεση ευρισκόμενους καθώς και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση στην Ομόνοια με πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, που διοργανώνουν τα ταξικά Συνδικάτα των Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος, Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, Μετάλλου, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων!!! (οι δικοί μας) και Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.
  
Οι Έλληνες αξίζουν κάτι καλύτερο από την ζητιανιά
 Συνάδελφε, πάνε να ρίξουν το φταίξιμο της φτώχειας και της ανεργίας σε σένα. Γύρισε τους την πλάτη. Πολέμα τους. Η φτώχεια και η ανεργία  είναι ντροπή. Όπως ντροπή είναι να μην αγωνίζεσαι ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα κόμματα, τα κομματόσκυλα, τα παπαγαλάκια τους και τα βολεμένα τσιράκια τους στον κλάδο.
Ανέλαβε την ευθύνη σου απέναντι στον εαυτό σου και την οικογένεια σου. 
 Τα μεγαλύτερα εγκλήματα τα έκαναν οι πουλημένοι κομματικοί συνδικαληστές στο όνομα του εργάτη για να σε οδηγήσουν στην ανεργία . Διέλυσαν όλη την Βιομηχανία και κατέστρεψαν την μεγαλύτερη Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης της Ευρώπης με δεκάδες ναυπηγία και καρνάγια από το Πέραμα μέχρι την Ελευσίνα και το Νεώριο Σύρου με της άσκοπες απεργίες τους.
Σε οδήγησαν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση βάζοντας σε να κάνεις ανούσιες βόλτες από την ομόνοια μέχρι το σύνταγμα κουνώντας κόκκινα σημαιάκια, ακούγοντας την Παπαρήγα και τον Κουτσούμπα αναπνέοντας καρκινογόνα χημικά. Για να σε εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο σου φόρτωσαν στην πλάτη και τα "ταξικά μας αδέλφια" για να σου στερήσουν και το τελευταίο μεροκάματο.
Σπρώχνουν στην άβυσσο και στην ξενιτιά τον Έλληνα εργάτη και τον επιστήμονα.
Το παράκαναν. 
Ξέραμε ότι ήταν παρτάκιδες, συμφεροντολόγοι, λαθρολάγνοι και θρασύτατα ασυνείδητοι. Τώρα αντιληφθήκαμε ότι είναι και επικίνδυνοι. Σε μια χώρα που ο μάχιμος συνδικαλισμός έχει πάει περίπατο και η εργατική αγώνες έχουν αντικατασταθεί από το κομματικό συμφέρον ο εργάτης είναι μόνος του.
Είσαι χρεοκοπημένος συνδικαληστής που σώθηκες και τεμπελιάζεις χάρη στην ψήφο των Ελλήνων εργατών;
Είσαι κομματόσκυλο του δημοσίου και το κόμμα σου χάρισε μια καρέκλα να τρως και να πίνεις; Είσαι και τα δύο μαζί; Κανένα πρόβλημα. εμείς είμαστε εδώ, για να σε βοηθήσουμε να σταθείς στα πόδια σου, βρε αδερφέ. Δηλαδή, αν τα κόμματα δεν στηρίξουν τα κομματόσκυλα της εγχώριας διαπλοκής, ποιον θα στηρίξει; Τους Έλληνες εργάτες;

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------