Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Γενική Συνέλευση την Κυριακή 28 Οκτώβρη ή το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;;

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή
Κλιμακώνεται η εργοδοτική επιθετικότητα


Σε Γενική Συνέλευση προχωρά η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων την ερχόμενη Κυριακή 28 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ. (Αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων, πλατεία Μητροπόλεως), την ίδια στιγμή που η εργοδοτική επιθετικότητα ενάντια στη συλλογική σύμβαση και τα δικαιώματα των εργαζομένων εντείνεται. Οι εργαζόμενοι του κλάδου καλούνται να οργανώσουν τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εκεί όπου και θα κριθεί η εφαρμογή των νόμων πτώχευσης των εργαζομένων.

Χαρακτηριστική της επιθετικότητας είναι η στάση της εργοδοσίας στη «ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ» (βιομηχανία γραφικών τεχνών), όπου η εργοδοσία τις προηγούμενες μέρες «κατέβηκε» με πρόταση στους εργαζόμενους απαιτώντας εφαρμογή ατομικών συμβάσεων. Σύμφωνα με αυτή, όχι μόνο θα προχωρούσε σε μειώσεις μισθών 10%, αλλά επιπρόσθετα θα θεωρούνταν ως μισθολογική βάση ο μισθός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (δηλαδή τα 586 ευρώ) και ό,τι έπαιρνε παραπάνω ο κάθε εργαζόμενος θα θεωρούνταν ως... επίδομα από την εταιρεία.

Με αυτόν τον τρόπο, στην ουσία, καταργεί και τις τριετίες και τα επιδόματα και κάθε κατάκτηση που προβλεπόταν εντός της σύμβασης. Οι εργαζόμενοι άμεσα προχώρησαν σε γενική συνέλευση και απέρριψαν τις προτάσεις της εργοδοσίας συστήνοντας ταυτόχρονα και Σωματειακή Επιτροπή.

Αλλά και σε άλλους χώρους δουλειάς, η εργοδοσία εντείνει την επιθετικότητά της
Στη ΦΗΜΗ ΠΑΚ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες. Στη ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ οι εργαζόμενοι μετά από δύο γενικές συνελεύσεις, απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών μέχρι και 15% και υπερψήφισαν την πρόταση της Σωματειακής Επιτροπής και της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων να διεκδικήσουν υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία θα διατηρεί μισθούς και δικαιώματα με βάση την κλαδική του 2009. Αντίστοιχα, στην ίδια κατεύθυνση, και στη ΒΛΑΧΟΣ οι εργαζόμενοι κατέθεσαν χτες σχέδιο σύμβασης στην εργοδοσία.

Σε αυτό το πλαίσιο και μπροστά στη Γενική Συνέλευση η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων υπογραμμίζει: «Το ΔΣ του Σωματείου κατεβάζει πρόταση προς όλους τους εργοδότες του κλάδου να συνάψουνε διμερείς συμβάσεις Σωματείου - Επιχείρησης που θα διασφαλίζουν όλα τα δικαιώματα της Σύμβασης του 2009 μέχρι και το τέλος του 2013. Αυτή η πρόταση δε θα τροποποιείται από εργοστάσιο σε εργοστάσιο. Η πρόταση αυτή είναι ένα πλαίσιο μάχης για την ελάχιστη δυνατή διασφάλιση των δικαιωμάτων μας. Τώρα θα κριθεί αν στην επίθεση της η εργοδοσία θα συναντήσει εργάτες φοβισμένους και απογοητευμένους ή οργανωμένους και αποφασισμένους».

 -----------------------------------------
 το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;;
 - Ποια είναι η πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την αντιμετώπισή της εισαγόμενης τυπογραφίας και της ανεργίας στον κλάδο;
Η εποχή των κομματικών συνδικαλιστικών τσαμπουκάδων που θέλουν να κάνουν και κουμάντο στις εταιρίες έλαβε τέλος.
Το κομματικό καπέλωμα των εργαζομένων από τα κομματόσκυλα τους χρυσοπληρωμένους εργατοπατέρες, έδιωξε τον κόσμο από τα σωματεία.
Για περισσότερες λεπτομέρειες 
 • Αποζημίωση απόλυσης
• Χρόνος εργασίας
• Ελάχιστες αποδοχές
• Προστασία του συνδικαλισμού και η θέση του στις εργασιακές σχέσεις
• Ευέλικτη και μειωμένη απασχόληση
• Η θέση και ο ρόλος των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μετά την καταγγελία τους,
και για να καταλάβετε πόσο σας δουλεύουν οι κομματικοί εργατοπατέρες κλικ εδώ

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------