Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σε λίγο ακόμα 54+29=83 άνεργοι συνάδελφοι για τα κομματικά παιχνίδια του ΚΚΕ και της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων

Οι συνδικαλιστές αδυνατούν να διαχειριστούν την κρίση. 

Ζούμε το τέλος της Ελληνικής τυπογραφίας.

Μετά από δύο γενικές συνελεύσεις, μία στο χώρο του εργοστασίου και μία στα γραφεία της εταιρείας (ατελιέ), οι εργαζόμενοι της ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ (γραφικές τέχνες)  με ψηφοφορία απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών μέχρι και 15% προκειμένου να μην γίνουν απολύσεις και να σωθεί το εργοστάσιο και υπερψήφισαν με ψήφους 54 έναντι 29 την πρόταση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων να διεκδικήσουν υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία θα διατηρεί μισθούς και δικαιώματα με βάση την κλαδική του 2009!!!  (καλά σαράντα).

Χαιρετίζοντας την απόφαση των εργαζομένων η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Τώρα υπάρχει πλέον πλούσια πείρα από την κρίση και τις συνέπειές της. Όλοι γνωρίζουν πως η όρεξη της εργοδοσίας για μειώσεις δε σταματάει και όπου οι εργαζόμενοι κάνανε πίσω ακολούθησαν νέες περικοπές, απολύσεις και η ζωή τους δε σταμάτησε να χειροτερεύει. Τώρα γνωρίζει και ο τελευταίος εργαζόμενος ότι ακόμα και αν κάνει πίσω, δεν εξασφαλίζει ούτε το μισθό του, ούτε τη θέση εργασίας του».

Το ΔΣ του Σωματείου θα επιδιώξει νέα συνάντηση με τη διοίκηση της «Βιβλιοσυνεργατικής» με στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που θα διατηρεί μισθούς και δικαιώματα και καλεί σε ετοιμότητα όλους τους εργαζόμενους.

Συνάδελφε, όταν το τυπογραφείο που εργαζόσουν έκλεισε, όλοι αυτή οι συνδικαλισταράδες σε άφησαν στο έλεος της καταιγίδας.
 Συνάδελφε, άνεργε που έχασες τη δουλειά και δεν έχεις στον ήλιο μοίρα μην περιμένεις από κανένα κομματικό συνδικαλιστή να σε βοηθήσει απλός διαλύουν ότι έχει απομείνει. Είναι αδιόρθωτοι, και επικίνδυνοι.

 Διαβάστε εδώ προσεκτικά
 η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων τονίζει σε ανακοίνωσή της: "Τώρα υπάρχει πλέον πλούσια πείρα από την κρίση και τις συνέπειές της".
ο αριθμός των εργαζομένων στον κλάδο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μειώθηκε από 42.610 σε 15.485 κλικ εδώ 
Τα κομματόσκυλα την μόνη πλούσια πείρα που έχουν είναι να σπέρνουν ανέργους για να ακολουθήσουν τυφλά τις κομματικές εντολές 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------