Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Το ΚΚΕ πάντα πετυχαίνει τους στόχους του

Το ΚΚΕ πάντα πετυχαίνει τους στόχους του. 
Να οδηγήσει στην ανεργία τους Έλληνες εργάτες.

Μετά από 220 μέρες απεργίας του ΠΑΜΕ στην χαλυβουργική και ενώ έκαναν τον ανούσιο κομματικό τους ντόρο για τους χοχόλους του Ελλαδιστάν. Έγραφε και ο ριζοσπάστης κάθε μέρα, διαβάστε το αποτέλεσμα του κομματικού ανεγκεφαλισμού και θα καταλάβετε το μίσος που νιώθουν για την Ελληνική βιομηχανία και των Έλληνα εργάτη που τον οδηγούν καθημερινός στην ανεργία ανίκανο να αντιδράσει ουσιαστικά και να περιφρουρήσει τις θέσεις εργασίας. Σε όλο αυτό τον αφελληνισμό του εργατικού δυναμικού της χώρας ούτε κουβέντα για τα κατατρεγμένα ταξικά μας αδέλφια που έχουν καταλάβει τις θέσεις εργασίας των Ελλήνων.

Συνάδελφοι, είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι παγκόσμια που χάνουμε τις θέσεις εργασίας μας αδιαμαρτύρητα χωρίς να αναζητούμε ευθύνες, αρκεί να μην μας πουν ρατσιστές, οι λαθρολάγνοι υποστηρικτές τους.


Διαβάστε τώρα και την είδηση.
Σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω πτώσης παραγγελιών και καθίζησης της αγοράς, θέτοντας παράλληλα θέμα μείωσης του υψηλού κόστους ενέργειας, θέτει η εργοδοσία της «Χαλυβουργικής» από την Δευτέρα 17 Φλεβάρη τους 200 από τους 250 συνολικά εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Ελευσίνας. Η χρονική διάρκεια της διαθεσιμότητας θα είναι για 1,5 μήνα, δηλαδή μέχρι τέλος Μάρτη.

Με την καθοδήγηση του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πρόγραμμα κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, ημέρα έναρξης των διαθεσιμοτήτων. Έτσι αυτή την ημέρα θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του εργοστασίου ώστε να κλείσει για πάντα το εργοστάσιο και να οδηγηθούν στην ανεργία και οι 250 εργαζόμενοι..

Διαβάστε εδώ αυτά που δεν σας λένε οι εργατοπατέρες του ΠΑΜΕ.
Αργοσβήνει ο χαλυβουργικός κλάδος, με τις τραπεζικές υποχρεώσεις για τις 3 εταιρείες (Σιδενόρ, Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδας) να ξεπερνούν σήμερα το 1 δισ. ευρώ, οι εταιρείες να θέτουν σε διαθεσιμότητα το προσωπικό τους και τα εργοστάσια να λειτουργούν μόνο τη νυχτερινή βάρδια (22.00 - 06.00) για να περιορίσουν το κόστος λειτουργίας που έχει εκτοξευθεί λόγω των τιμολογίων ενέργειας.

Η Χαλυβουργική έκλεισε την τελευταία δημοσιευμένη χρήση με ζημιές EBITDA 29,55 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία 15 χρόνια στη Χαλυβουργική έχουν πραγματοποιηθεί αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου συνολικής αξίας 140 εκατ. ευρώ.

Όσο για την παραγωγή; Η κάμινος για την παραγωγή χάλυβα παραμείνει κλειστή χωρίς προοπτική να ανοίξει άμεσα, αφού είναι απαγορευτικό το κόστος ενέργειας, ενώ το έλαστρο δούλεψε με δύο εισαγόμενα φορτία χάλυβα από την Πολωνία, μία φορά τον περασμένο Αύγουστο και μία φορά τον Ιανουάριο.

Είναι πλέον σαφές ότι εάν δεν υπάρξει στο άμεσο μέλλον κάποια σοβαρή θετική εξέλιξη που να επιτρέπει στη βιομηχανία να συνεχίσει να λειτουργεί τότε η διοίκηση της Χαλυβουργικής θα βρεθεί ενώπιον ακόμη πιο οδυνηρών αποφάσεων από τη διαχρονική ανυπαρξία βιομηχανικής πολιτικής για τη χώρα

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------