Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Με «όραμα» ξεπουλάνε τα πάντα στην Ελληνική τυπογραφία

Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. 
Δεν θα σταματήσουν εάν δεν βάλουν λουκέτο και δεν ξεπουλήσουν και το τελευταίο Ελληνικό τυπογραφείο και την τελευταία Ελληνική βιομηχανία.
Ενδιαφέρθηκε κανένας για το ποιοι θέλουν να αγοράσουν τις μηχανές και που θα της πάνε;
Τα φράγκα να πέφτουν και το κόμμα (κώμα) να είναι καλά.
Θα θέλουν τα παιδιά μας αύριο να βρουν δουλειά και θα τα στέλνουμε στην Βουλγαρία, στα Σκόπια, και στην Αλβανία να πλένουν πιάτα.

Διαβάστε την είδηση.
Άγονος κηρύχθηκε τελικά ο  τρίτος στη σειρά, (συνοδευόμενος και με δύο ανακοπές) πλειστηριασμός (19/2/14) της "Χ.Κ. Τεγόπουλος", που αφορούσε την κεντρική εκτυπωτική μηχανή της εφημερίδας (COMET) στο Κορωπί. που βγήκε σε πλειστηριασμό από 48 εργαζόμενους τεχνικούς

Η "σατανική" τιμή 1ης εκκίνησης, 2 εκατομμύρια ευρώ, μάλλον αποθάρρυνε τους δύο ενδιαφερόμενους.

"Στον πρώτο πλειστηριασμό 04/10/2012 ζητούσαν 5,3 εκ. ευρώ για μια μηχανή αξίας πάνω από 9.000.000 ευρώ. (χαρίζουμε δεν ξεπουλάμε απλός)

Μάλλον οι επισπεύδοντες εργαζόμενοι, αντέχουν να πληρώνουν άγονους πλειστηριασμούς, ψάχνοντας την «καλύτερη τιμή». Όμως και να την πετύχουν, οι εν λόγω εργαζόμενοι, εγκλωβισμένοι με δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων 2μήνου ή και 4μήνου, δηλαδή με μικροποσά, όταν αναγγελθούν (ή και στους γόνιμους πλειστηριασμούς που αναγγέλθηκαν) διεκδικούν ποσά τόσο μικρά, όσο και αυτά που παρακρατεί το Ταμείο Δανείων και Παρακαταθηκών.

Βέβαια μόνοι τους επέλεξαν αυτήν τη νομική τακτική και περιμένουν όπως λένε τον σύνδικο της πτώχευσης που έχουν αιτηθεί, να τους πληρώσει. Ίσως αντέχουν οικονομικά έως τότε, ή ίσως τους έχουν υποσχεθεί για άλλη μια φορά "νέα εξυγίανση" της εταιρείας. Οι υπόλοιποι όμως 650-700 εργαζόμενοι δεν αντέχουν οικονομικά ΤΩΡΑ και έχουν δρομολογήσει νομικά τις απαιτήσεις τους ώστε να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ από τα εκπλειστηριάσματα.

Ελπίζουμε ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι, δεν θα εμποδίσουν νομικά αυτές τις άμεσες πληρωμές και ότι δεν θα σταθούν στο πλευρό της εργοδότριας σε τυχόν ανακοπές, εν όψει των πλειστηριασμών των κτιρίων από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας.
"(πάντα στο ξεπούλημα συναντάς δημοσιογράφο ή πολιτικό)"

Ένα μόνο είναι σίγουρο με τις επιλογές τους. Ότι, ούτε τώρα, ούτε με καλύτερες τιμές και ούτε με τον σύνδικο, θα καταφέρουν να πάρουν ένα αξιόλογο μέρος των «οφειλομένων τους» και μακάρι να πέσουμε έξω.

Κάποιοι απλήρωτοι

48 τεχνικοί!!!!!!! γιατί δεν γυρνάτε τον διακόπτη να δουλέψει η COMET;;;
Γιατί είναι ποιο εύκολα να την ξεπουλήσετε και να περιμένετε στο ταμείο ανεργίας μπας και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και σας διορίσει στο δημόσιο για τον αγώνα που κάνατε μαζί με τους δημοσιογράφους ώστε να μπει λουκέτο σε ένα ακόμα εργοστάσιο. Μόνο που τον λογαριασμό από τα δάνεια κλπ τον στέλνετε για μια ακόμη φορά στον Ελληνικό λαό.-

Πόσοι κοπρίτες θα διορισθούν ακόμα στο δημόσιο για να τους ταΐζει ο ιδιωτικός τομέας που τον καταστρέψανε οι ανθέλληνες λαθρολάγνοι κηφήνες. Οι μόνοι που πραγματικά απολύθηκαν ήταν 1.850.000 εργαζόμενοι του ιδ. τομέα και κλείσανε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις χωρίς οι εργοδότες τους να προσμετρούνται στην ανεργία.

Βλέπω στα μανάβικα λεμόνια Αργεντινής και με πιάνει τρόμος. Τώρα τι σχέση έχουν τα λεμόνια με την τυπογραφία;;; Σε μια Ελλάδα πλημμυρισμένη λεμονιές, ούτε τα λεμόνια από το δένδρο δεν είμαστε ικανοί να κόψουμε.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------