Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ψάχνουν κορόιδα και πρέπει να πάρουν «πληρωμένη» απάντηση

«Προσπεράστε τις συμβιβασμένες κομματικές συνδικαλιστικές ηγεσίες» Στέλνουν στην ανεργία 
τους εργαζόμενους του κλάδου.

Υποστηρίζουμε τον συνδικαλισμό, αλλά όχι τους κομματικούς συνδικαλιστές.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα που αποδεικνύουν πως οι κομματική συνδικαλιστές της τυπογραφίας, υπήρξαν οι σκαπανείς του κομματικού συστήματος για την διάλυση των τυπογραφείων και οι εγγυητές της αποτελεσματικής σχέσης του οπορτουνισμού με τους εργαζόμενους. Υπήρξαν και πολλά άλλα. Φορείς του κομματικού νεοπλουτισμού. Υποκριτές, που έβλεπαν τους αγώνες ως τραμπολίνο που τους πέταγε ψηλά στην κομματική ιεραρχία.

Και βέβαια ψεύτες, εκμεταλλευτές της αγωνίας και μάστορες της κρυφής συνδιαλλαγής. Για την συμπεριφορά των σημερινών κομματικών συνδικαλιστών του κλάδου απέναντι στους εργαζόμενους δεν χρειάζεται να γράψει κανείς πολλά κλικ εδώ και κλικ εδώ. Είναι πλέον τεκμηριωμένο και γνωστό ότι κύριοι υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση, οικονομική και άλλη, που επικρατεί στη χώρα είναι οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές.

Τι κάνουν, λοιπόν, οι συνδικαλιστές;
Σύμφωνα με τη θεωρία η δουλειά των συνδικαλιστών είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η προστασία τους από τις αυθαιρεσίες του εργοδότη. Σύμφωνα, όμως, με την εμπειρία η δουλειά των συνδικαλιστών είναι η προστασία των συντεχνιακών κομματικών συμφερόντων και η προώθηση των δικών τους προσωπικών φιλοδοξιών. Ενας θέλει να διατηρήσει την εξουσία που έχει και να ανέλθει συνδικαλιστικά. Αλλος θέλει να γίνει βουλευτής (ο γνωστός ΒΟΥΛΕΥΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΉΣ).  Αλλος θέλει να ανέβει στην κομματική ιεραρχία. Αυτές είναι θεμιτές φιλοδοξίες, όχι όμως όταν επιδιώκονται εις βάρος των εργαζομένων, όπως συμβαίνει στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες.

Σε πολλές περιπτώσεις η απερισκεψία και η σκόπιμη κακή πολιτική των συνδικαλιστών έχουν αποτελέσματα που θίγουν άμεσα τα συμφέροντα των εργαζομένων τα οποία υποτίθεται ότι προωθούν και τους οδηγούν στην απόλυση και την ανεργία..
Δυστυχώς οι εργαζόμενοι σήμερα όσο ποτέ έχουν τεράστιες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν και οι κομματική συνδικαλιστές είναι αμήχανοι μπροστά στη διαμορφωθείσα κατάσταση. Ίσως είναι η ώρα να ξαναδούν τι ζητάνε, να ανανεωθούν τα πρόσωπα και να εκφράσουν έναν σύγχρονο λόγο Θα το τολμήσουν;
Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------