Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Οι μικρομεσαίοι έχουν έλθει σε οικονομικό αδιέξοδο

Η απαισιοδοξία είναι διάχυτη, τόσο ως προς την έξοδο από την κρίση όσο και ως προς την πολιτική διαχείρισή της, αφού οκτώ στους δέκα θεωρούν ότι οι επιπρόσθετοι φόροι που πληρώνουν θα χαθούν. 

Οι μικρομεσαίοι έχουν έλθει σε οικονομικό αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Περισσότερες από τέσσερις στις δέκα καθυστερούν τη μισθοδοσία των εργαζομένων τους, αν κι επτά στους δέκα λένε ότι δεν «ψαλίδισαν» μισθούς. Μία στις τέσσερις χρωστά στο ΙΚΑ, τρεις στις δέκα στην εφορία, στις τράπεζες και στα ενοίκια, ενώ τρεις στις δέκα οφείλουν ποσά σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.).

Ρολά... κατεβάζουν μία στις τέσσερις, δηλαδή 225.000, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με κίνδυνο απώλειας ακόμα 320.000 θέσεων απασχόλησης. Άλλες 215.000 εμπορικές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες είναι στο «κόκκινο». Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από νέα μεγάλη έρευνα της Marc Α.Ε. που έκανε τον Ιανουάριο σε 1.200 μικρομεσαίες επιχειρήσεις για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------