Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Την εταιρεία GREKIS Form Services καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.

Στην εταιρεία ΓΚΡΕΚΗΣ, η εργοδοσία επιχείρησε να προχωρήσει σε μείωση μισθών, με τη μέθοδο των ατομικών συμβάσεων, απειλώντας μάλιστα τους εργαζόμενους πως αν δε γίνει αυτό, τότε θα ακολουθήσουν απολύσεις ακόμη και κλείσιμο της εταιρείας, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.


Οι εργαζόμενοι, μαζί με το συνδικάτο τους, οργάνωσαν αμέσως τον αγώνα τους και προχώρησαν σε συνέλευση και εκλογή πενταμελούς Σωματειακής Επιτροπής. Στη συνέχεια, η εργοδοσία, ανακοίνωσε 9μηνη εκ περιτροπής εργασία για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στην παραγωγή του εργοστασίου. Το ΔΣ του Συνδικάτου, σε κοινή συνεδρίαση με τη Σωματειακή Επιτροπή των εργαζομένων στην ΓΚΡΕΚΗΣ, αποφάσισαν να μη δεχτούν καμιά μείωση των μισθών, καλούν την εργοδοσία να αποσύρει τώρα το αντεργατικό μέτρο - που μειώνει τους μισθούς μέχρι 15% για τους εργαζόμενους - και να προχωρήσουν σε μέτρα ενημέρωσης των εργαζομένων, συγκέντρωση στο χώρο δουλειάς με θέμα τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουν για να αντιμετωπιστούν τα εργοδοτικά μέτρα.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας σε ενότητα γύρω από την επιτροπή και το σωματείο», καταλήγει το Συνδικάτο. Και συνεχίζει: «Οι προσπάθειες διάσπασης που επιδιώκει η εργοδοτική πλευρά δεν πρέπει να περάσουν. Ολοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».

Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων στην ΓΚΡΕΚΗΣ

GREKIS Form Services
Η GREKIS Form Services έχει σήμερα δυναμική θέση σε σημαντικούς κλάδους της Βιομηχανίας, της Εμπορίας και των Υπηρεσιών και επίσης σημαντική παρουσία με πρωτοπόρα προϊόντα στην Διεθνή Αγορά. Με την πείρα, την διαρκή εξέλιξη και την θέληση για ανάπτυξη, η GREKIS Form Services διαθέτει σήμερα μια παραγωγική μονάδα με μεγάλη δυναμική και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, πλήρως καθετοποιημένη από τον σχεδιασμό μέχρι το τελικό προϊόν. 
Στο 56ο ΧΛΜ της Βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων δημιουργήσαμε τις νέες εγκαταστάσεις μας. 
Σε Βιομηχανικό χώρο 5.500τ.μ. λειτουργούν 8 (οκτώ) παραγωγικές γραμμές κυλινδρικής και επίπεδης εκτύπωσης offset, 6 (έξι) παραγωγικές γραμμές ψηφιακής εκτύπωσης ρόλου και φύλλου και 12 (δώδεκα) παραγωγικές γραμμές απλής και ειδικής επεξεργασίας χαρτιού. 

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------