Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ελλάς, για τέλειο μαύρισμα στην περιοχή του μπικίνι.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται το typografeio.
Κάνουμε το σύστημα τους ορατό.
Το ομολογούν οι ίδιοι. 

Κατέστρεψαν την χώρα με την διαπλοκή τους.
Έλληνα τι δεν καταλαβαίνεις;;;


Ας λέει ότι θέλει ο λαός. 
Στο τέλος με την μεθοδευμένη και συστηματική πλύση εγκεφάλου που αναλαμβάνουν οι βιομηχανίες της ενημέρωσης ο λαός, η κοινή γνώμη, η κοινωνία θα πεισθεί θα υποκύψει και τελικά θα γίνει πειθήνιο όργανο του δυνάστη της. 
Και το χειρότερο τυφλωμένη με το αφιόνι των πληρωμένων κονδυλοφόρων θα συμβάλει η ίδια στην αυτοκαταστροφή της .
 

Κοινωνικά αποβράσματα που υποδύονται το ρόλο του διαμορφωτή κοινής γνώμης.
---------------------------------------------
Επί Ιωάννου Μεταξά το Δ.Σ της Ενώσεως Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών της γνωστής ΕΣΗΕΑ , προσκλήθηκε από τον Κώστα Μανιαδάκη -διαβόητο υπουργό της δημόσιας ασφάλειας-για μια φιλική συνάντηση

Εκεί ο Μανιαδάκης τους είπε μεταξύ άλλων. « Κύριοι μαθαίνω μετά λύπης μου ότι αρνείστε να ενταχθείτε και εσείς όπως όλοι οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ . Ζητάτε προνομιακή μεταχείριση και αυτό όπως αντιλαμβάνεσθε , αποτελεί άνιση μεταχείριση σε έναν ορισμένο κλάδο εργαζομένων, θα σας δημιουργήσομε το «ΛΑΧΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» Έτσι ώστε από τα κέρδη που θα προκύπτουν να ενισχύεται το Ταμείο των δημοσιογράφων.

Υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι και εσείς θα υπακούτε τυφλά στις εντολές της παρούσης κυβερνήσεως » Και πράγματι, όλες οι εφημερίδες της εποχής έραναν με ροδοπέταλα και έγραφαν διθυράμβους για το καθεστώς της εποχής εκείνης.

¨Όταν μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο καταργήθηκε η παράνομη αυτή προνομιακή μεταχείριση , του λαχείου των Συντακτών, μια άλλη κυβέρνηση του Γεωργίου Παπαδοπούλου φρόντισε με προνομιακό νόμο, να ενισχύσει την Ένωση Συντακτών με το γνωστό Αγγελιόσημο και με χαράτσι 21% σε κάθε διαφήμιση .

Όταν μετά από χρόνια οι σοσιαλιστές κατάφεραν να πάρουν την εξουσία πέραν των προνομίων του αγγελιοσήμου θεώρησαν ότι ο Τύπος αποτελεί δύναμη και πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλάγια μέσα - δια της αργομισθίας των λειτουργών του Τύπου- η οποία δυστυχώς και συνεχίζεται σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδος Αδέσμευτος Τύπος του Δ. Ρίζου. Αυτή είναι η Ιδεολογία τους. Το χρήμα και η εξουσιαστική τους δύναμη.

Τα άτομα αυτά που παριστάνουν τους δημοσιογράφους – τηλεπαρουσιαστές ενημερωτές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, δεν ανέκυψαν βέβαια στη εποχή μας ως «το μάνα εξ ουρανού». Είναι γνώριμοι όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο που όμως κατάφερε μεθοδικά και με τη συμβολή φωτισμένων ανθρώπων που είχαν «κρεμασμένη την κάπα τους» να τους εντοπίζουν κάθε φορά και να τους γυρνούν το λιγότερο την πλάτη , ως κοινωνικά αποβράσματα που υποδύονται το ρόλο του κοινωνικού λειτουργού.

Για του λόγου το αληθές , θα αναφέρω την χαρακτηριστική άποψη που εξέφρασε πριν από εκατό χρόνια περίπου για τα υποκείμενα αυτά ,ο διαπρεπής Γερμανός διανοούμενος επιστήμων και συγγραφέας Μαξ Νορντάου - ψευδώνυμο του Σίμωνα Σούλφιντ που ανακηρύχθηκε μάλιστα επίτιμος διδάκτωρ της Νομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών - στο πασίγνωστο βιβλίο του «Τα κατά συνθήκη ψεύδη». Γράφει: «Ο Δημοσιογράφος { αυτού του είδους } στην πράξη ασκεί μιαν εξουσία ίση με την εξουσία του νομοθετικού σώματος και της κυβέρνησης. ΄Έχει τέτοια δικαιώματα και εν τούτοις δεν έχει ανάγκη να διοριστεί από κανένα . Είναι η μόνη δύναμη σε ένα κράτος που δεν έχει ανάγκη από καμιά επικύρωση . Γίνεται μόνος του αυτό που είναι. Μπορεί να ασκήσει τη δύναμή του όπως αυτός θέλει ,χωρίς να έχει καμία ευθύνη για τις υπερβολές του και τα σοβαρά λάθη που μπορεί να κάνει.

Υπήρξαν επιπόλαιοι και ασυνείδητοι δημοσιογράφοι που προπαρασκεύασαν και προκάλεσαν επαναστάσεις και πολέμους και επισύρανε πάνω στην ίδια τους τη χώρα ή πάνω σε ξένα έθνη τη δυστυχία και την καταστροφή.

Αν ήταν βασιλιάδες θα τους εκθρονίζανε. Αν ήταν υπουργοί θα τους καταδικάζανε σε θάνατο. Αλλά σαν δημοσιογράφους τους αφήσανε απόλυτα ήσυχους και μόνο αυτοί βγήκαν σώοι και αβλαβείς από την φοβερή καταστροφή που οι ίδιοι είχαν προκαλέσει».

Η άποψη του Διάσημου συγγραφέα Νορντάου ,δεν περιορίζεται μόνο στους δημοσιογράφους. που έχουν τη δύναμη του κονδυλοφόρου… αλλά επεκτείνεται και στους εκδότες ή καναλάρχες, καθώς θα λέγαμε στη σημερινή εποχή. Γράφει λοιπόν για δαύτους , τους εμπόρους της ενημέρωσης και της διαφώτισης της κοινωνίας.«….Ο πρώτος τυχόντας ,ένας λούστρος , ένας τυχοδιώκτης , ένας κερδοσκόπος , μπορεί αν έχει λεφτά , ή άμα βρει συνεταίρους, να εκδώσει μια μεγάλη εφημερίδα - ή ένα τηλεοπτικό σταθμό θα λέγαμε σήμερα- αρκεί να μαζέψει γύρω του ένα πολυάριθμό επιτελείο από επαγγελματίες δημοσιογράφους και να γίνει έτσι από τη μια μέρα στην άλλη μια δύναμη, που να ασκεί πίεση πάνω στους υπουργούς ,στη βουλή στην τέχνη , στη λογοτεχνία , στο χρηματιστήριο και στο εμπόριο…»Και για να τεκμηριώσει την άποψή του ο Νορντάου, καταλήγει . «.. Η πείρα αποδεικνύει ότι με τα λεφτά , μπορεί να αγοράσει κανείς τα πάντα και παντού , τη συνεργασία ανθρώπων με ταλέντο, αλλά χωρίς χαρακτήρα.

Γνωρίζουμε κατά δεκάδες ελεεινούς και δόλιους χρεοκόπους, εγκληματίες που καταδικάστηκαν , αμαθείς παλιανθρώπους που ιδρύσανε μεγάλες εφημερίδες και στρατολογήσανε τους καλύτερους κοντυλοφόρους και διευθύνανε την επιχείρησή τους σύμφωνα με τα χυδαία τους αισθήματα , την ανηθικότητα τους και την έλλειψη από αρχές και πεποιθήσεις,»

Η κοινή γνώμη είναι εύπλαστη ευμετάβλητη ζυμάρι που πλάθεται και παίρνει το σχήμα που επιθυμούν οι κρυφοί ή και οι φανεροί εξουσιαστές της. Ας λέει ότι θέλει ο λαός . Στο τέλος με την μεθοδευμένη και συστηματική πλύση εγκεφάλου που αναλαμβάνουν οι βιομηχανίες της ενημέρωσης ο λαός, η κοινή γνώμη η κοινωνία θα πεισθεί θα υποκύψει και τελικά θα γίνει πειθήνιο όργανο του δυνάστη της. Και το χειρότερο τυφλωμένη με το αφιόνι των πληρωμένων κονδυλοφόρων θα συμβάλει η ίδια στην αυτοκαταστροφή της .

Δυστυχώς στις μέρες μας , κυρίως τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε Αφού πρώτα απαξίωσαν μεθοδευμένα και συστηματικά τις τρεις θεσμοθετημένες εξουσίες Νομοθετική Εκτελεστική και Δικαστική, επιχέοντας τόνους λάσπης, αυτοανακηρύχτηκα ως υπέρτατοι εξουσιαστές. της κοινωνίας .

Ούτε καν τον ενδεικνυόμενο σεβασμό δεν εκφράζουν προς τους εκπροσώπους του λαού, δηλαδή της κοινής γνώμης , που είναι στην ουσία μόνο οι βουλευτές μας και που μόνο αυτοί -ως αντιπολίτευση-έχουν το δικαίωμα του ελέγχου της εκάστοτε κυβέρνησης.

Αν οι πραγματικοί εκφραστές της κοινής γνώμης που είναι –επαναλαμβάνω- μόνο οι βουλευτές μας δεν βάλουν φρένο στην ασυδοσία και στην αχαλίνωτη δημαγωγία των Μ.Μ.Ε , τότε η πατρίδα μας θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Όποια πολιτική παράταξη και αν βρίσκεται στη εξουσία. Είναι επιβεβλημένο να βάλει το «χαλινό» με όποια ερμηνεία και αν δίνεται στον όρο, στους σαλτιμπάγκους των ΜΜΕ , για να δει επιτέλους μιαν άσπρη μέρα η ταλαίπωρη Ελλάδα. μας.

Δεν πρέπει να παραλείψω το μισθολόγιο ορισμένων σύγχρονων εκφωνητών ειδήσεων σύμφωνα με τη φορολογική τους δήλωση του 2012 , κυμαίνεται από 480.000 Ευρώ μέχρι και 780.000 ετησίως. Ήτοι από 40 μέχρι και 65 χιλιάδες Ευρώ το μήνα . Ποιος εργαζόμενος Έλληνας φθάνει το ύψος αυτής της αμοιβής;

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΛΥΚΟΣ
Δημοσιογράφος Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών του Μη Ημερήσιου Τύπου.

Υ.Γ/ Γνωρίζω ότι   ορισμένες   εκφράσεις  που αναφέρονται στο  παρόν σημείωμα μου
δεν είναι κόσμιες  .Τις αναφέρω όμως για να  δείξω  το  πνευματικό   επίπεδο  αυτών   των υποκειμένων  που έχουν αναλάβει  την ενημέρωση του ελληνικού λαού

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------