Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Ενώ συνεχίζει να πληρώνει το κορόιδο ο Ελληνικός λαός, συνεχίζουν να κάνουν τα χατίρια των εκδοτών

Ω, σε τι χώρα ζούμε συνέλληνες! 
Στο Θερινό Τμήμα, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, καταργήθηκε η υποχρέωση δημοσίευσης των διακηρύξεων, αλλά μόνο στον αθηναϊκό Τύπο που έχει πανελλαδική εμβέλεια.
 Κατά της κατάργησης των κρατικών δημοσιεύσεων τάχθηκαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ενώ πληρώνει το κορόιδο ο Ελληνικός λαός γιατί να μην είναι κατά. Ξέρουν ότι δεν τους διαβάζει κανένας.

Οι ιδιοκτήτες περιφερειακών εφημερίδων ομολογούν ξεδιάντροπα την συναλλαγή και τις υποσχέσεις που έλαβαν προεκλογικά, εις βάρος του Ελληνικού λαού!, της δημοκρατίας!, της ανεξαρτησίας του τύπου!, της ελευθεροτυπίας! και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας! με επιστολή τους.
Αρχικά οι ιδιοκτήτες περιφερειακών εφημερίδων όταν διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση, αντί να προωθήσει όσα τους είχε υποσχεθεί πριν από δύο μήνες (ευρωβουλή, δημοτικές εκλογές), θεσμοθέτησε την κατάργηση των κρατικών δημοσιεύσεων στον περιφερειακό Τύπο.

Οι ιδιοκτήτες τότε ξεσηκώθηκαν (γιούρια) και με κατεπείγουσα επιστολή τους προς τον Ν. Δένδια ζήτησαν την αλλαγή του άρθρου 152 του πολυνομοσχεδίου ομολογώντας την συμφωνία.

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και άλλαξε το άρθρο 152, παράγραφος 2, επαναφέροντας την υποχρεωτική δημοσίευση των κρατικών συμβάσεων σε περιφερειακό και τοπικό Τύπο. Είχαν προηγηθεί και οι έντονες διαμαρτυρίες τοπικών βουλευτών.

Οι εκδότες της περιφέρειας στήριξαν σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προεκλογικά και είχαν πάρει διαβεβαιώσεις από τα κυβερνητικά στελέχη για θεσμοθέτηση προστατευτικών διατάξεων υπέρ τους.

Είναι ενδεικτικό ότι στην κατεπείγουσα επιστολή της διοίκησης του ΣΗΠΕ προς τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και όλους τους άλλους αρμόδιους υπουργούς ομολογεί τις υποσχέσεις που έλαβαν από τους πολιτικούς  «έκπληξη αλλά και τη δικαιολογημένη οργή για τον εμπαιγμό και τη μη τήρηση των υπεσχημένων».

 Σημείωναν ακόμη ότι «παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που είχαμε από τον προκάτοχό σας κ. Κ. Χατζηδάκη, διαπιστώσαμε ότι περιλαμβάνεται τελικά η διάταξη του άρθρου 152. Οι εκδότες πρότειναν άλλη διάταξη, αλλά τελικά η κυβέρνηση αφαίρεσε ολόκληρη την παράγραφο 2, διατηρώντας σε ισχύ την υποχρεωτική δημοσίευση των συμβάσεων και των κρατικών δημοσιεύσεων.


Κατάλαβες τώρα Έλληνα, πως παίζετε το παιχνίδι;;;


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------