Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η νεοταξίτικη "Αριστερά" γράφει ήδη τις μαύρες σελίδες στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους




Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις... Αυτή ακριβώς η φράση μπορεί να περιγράψει όλα όσα συντελέστηκαν στην αγορά. Μία από τις πρώτες νέες εικόνες που έκαναν την εμφάνισή τους ήταν τα λουκέτα στα μαγαζιά.

Λουκέτα από τις γειτονιές μέχρι τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους. Από τότε που άρχισε η κρίση έχουν βάλει λουκέτο 450.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα οδηγούν σε ακόμη περισσότερη ασφυξία.

Μάλιστα εκφράζονται φόβοι για 58.500 νέα λουκέτα στο επόμενο εξάμηνο, που θα φέρουν απώλεια 60.000 θέσεων εργασίας.....

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, 1 στις 3 μικρές επιχειρήσεις που κατάφερε να επιβιώσει μέχρι σήμερα δηλώνει ότι διατρέχει σημαντικό κίνδυνο κλεισίματος. Πιο επιρρεπείς στα λουκέτα είναι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής.

Με τη ρευστότητα να εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα το 20% εκτιμά ότι δεν θα ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις του 2015, με το 38,1% να έχει ήδη χρέη προς το ΟΑΕΕ και το 31,9% προς την Εφορία. Ενδεικτικό ότι το 62,4% των επιχειρήσεων δήλωσε επιδείνωση στο δείκτη ρευστότητας.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις καταγράφουν αρνητικές επιδόσεις σε όλους τους δείκτες. Μόλις 1 στις 4 επιχειρήσεις παρουσίασε κέρδη τη χρήση που μας πέρασε, ενώ το 37,3% κατέγραψε ζημίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ εκτιμάται ότι η συνολική πτώση στο τζίρο την τελευταία χρονιά άγγιξε το 13% (Φεβρουάριος 2014- Φεβρουάριος 2015). Η συνολική πτώση του τζίρου από την έναρξη της κρίσης αγγίζει το 77%.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------