Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

2.500.000 μετανάστες περιμένουν στα Τουρκικά παράλια για να αποβιβαστούν στα Ελληνικά νησιά

Συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προτίθεται να ζητήσει αμέσως μετά το Πάσχα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των προβλημάτων για την πόλη από τις αυξημένες ομάδες μεταναστών, για τους οποίους δεν υπάρχουν υποδομές όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν.

«Δεν είμαστε σύμφωνοι με αυτή τη διαδικασία, με την οποία μεταφέρονται στο κέντρο της πόλης εκατοντάδες άνθρωποι, χωρίς καμιά μέριμνα για το πού θα μείνουν, πού θα φάνε, πώς θα βιοπορισθούν. Η παντελής έλλειψη σχεδίου για το τι θα απογίνουν οι άνθρωποι που έως τώρα βρίσκονταν στα Κέντρα Προσωρινής Κράτησης, μας βρίσκει αντίθετους» τονίζει.

Εκφράζει έντονη ανησυχία για την πιθανότητα «επιστροφής στο παρελθόν». «Σε λίγο θεωρώ ότι η κατάσταση δεν θα είναι διαχειρίσιμη και θα αποτελέσει το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την πόλη». Οπως εξηγεί, στις πλατείες Ομονοίας και Βικτωρίας ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ομάδες μεταναστών που δεν έχουν εργασία και τόπο διαμονής, ενώ και στα συσσίτια έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων.

Όσον αφορά στις σκέψεις που διατυπώνονται από το υπουργείο για μεταφορά των λαθρομεταναστών από τα νησιά, όπου καταλήγουν, στην Αθήνα, ώστε να γίνει καταγραφή και ταυτοποίηση, ο κ. Καμίνης εκφράζει κάθετα την αντίθεσή του. «Σε καμιά ευρωπαϊκή πόλη δεν μεταφέρουν το πρόβλημα στο κέντρο. Αντίθετα, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα όσον το δυνατόν περιφερειακά.

Τεράστια προβλήματα και στην Χιο
Την Κυριακή του Πάσχα

Κανονικός αποικισμός της χώρας

Στον εντοπισμό 129 παράνομα εισελθόντων εισβολέων, προέβησαν οι λιμενικές Αρχές στο νησί της Χίου την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα χθες το ξημέρωμα εντοπίστηκαν 43 αλλοδαποί στο ακρωτήριο Καπασάς, στις Οινούσσες της Χίου ενώ αργότερα το βράδυ, 36 ακόμα αλλοδαποί που στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, βρέθηκαν στην παραλία Γριδίων, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, Λιμενικοί εντόπισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα, άλλους 50 παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς, αυτή τη φορά στην περιοχή της ΔΕΗ.
Πηγές από το μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζουν
ότι η χώρα διαθέτει ανύπαρκτες υποδομές
Σε διάφορα σημεία της Αθήνας έχουν διασκορπιστεί οι 160 παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Γαύδο.

Βέβαια για τους «πρώτη φορά αριστερά», η γνώμη των Ελλήνων δεν κρίνεται απαραίτητη.
Άλλος για την Αθήνα...



Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------