Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Απολύσεις στη χαρτοβιομηχανία «ΧΑΡΤΕΛ ΑΕ»

Λόγο οικονομικών πρόβλημά των σε δύο απολύσεις προχώρησε η χαρτοβιομηχανία «ΧΑΡΤΕΛ ΑΕ» στη Θεσσαλονίκη , ενώ ταυτόχρονα καθυστερεί ένα μήνα την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. 
Στην επιχείρηση απασχολούνται περίπου 150 εργαζόμενοι.
  
Το Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει και καταδικάζει τις απολύσεις που πραγματοποίησε η επιχείρηση. Καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν την καταγγελία της σύμβασης εργασίας και να συσπειρωθούν στο σωματείο για να μπορέσουν από κοινού να αποτρέψουν τις απολύσεις.
Επίσης διοργανώνει σύσκεψη την Πέμπτη 24 Γενάρη στις 7 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου στο ΕΚΘ, προκειμένου να οργανώσει μαζί με τους εργαζόμενους της επιχείρησης την απόκρουση της εργοδοτικής επίθεσης.

Για τις ομαδικές απολύσεις στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, στον  902, και στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  Το Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, η ομοσπονδία τυπου-χάρτου, η πανελλήνια ένωση λιθογράφων και οι ταξικές δυνάμεις  θα τολμήσουν να κάνουν καμία καταγγελία, θα τις καταδικάσουν;;; θα διοργανώσουν σύσκεψη στα γραφεία των σωματείων , προκειμένου να οργανώσουν μαζί με τους εργαζόμενους της επιχείρησης την απόκρουση της εργοδοτικής επίθεσης του ΚΚΕ;;;

Εκτός και εάν οι συνδικαλιστές του κλάδου θεωρούν καλές τις ομαδικές απολύσεις του ΚΚΕ και κακές των άλλων εργοδοτών, ιμπεριαλιστών, κεφαλαιοκρατών, κλπ.

Μήπως θα πρέπει τις ανακοινώσεις να τις βγάζουν στα Πακιστανικά, στα Αφγανικά, στα Αιγυπτιακά  για να τις καταλαβαίνουνε οι εργαζόμενοι του κλάδου. Γιατί πλέον οι Έλληνες αρχίζουν και σπανίζουν στα τυπογραφεία!!!

Συντρόφια, με 2.850.632 λαθρό που στηρίζετε, είναι επόμενο να έχουμε 1.350.725 άνεργους Έλληνες
Οι αποτυχημένοι κομματικοί συνδικαλιστές του κλάδου ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο σε φανατισμό, ηλιθιότητα και βλακεία, την ώρα που οι Έλληνες λιθογράφοι οδηγούνται στην ανεργία και τα τυπογραφεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------