Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις θα βρεθούν όσοι μικροοφειλέτες του Δημοσίου δεν καταφέρουν να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους. Συγκεκριμένα, εντός των προσεχών ημερών η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει σε περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του δημοσίου συστημένες επιστολές, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολίγων ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Οι παραλήπτες των επιστολών θα είναι φορολογούμενοι που χρωστούν στο δημόσιο ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, από φόρους και τέλη υπέρ του δημοσίου, καθώς επίσης και από πρόστιμα πάσης φύσεως (ακόμη και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), τα οποία έχουν σταλεί κι έχουν βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Οι φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επιστολές θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες ΔΟΥ εντός συγκεκριμένης προθεσμίας για να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους ή να ζητήσουν ρύθμιση, προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές τους σε μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.

Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν στις ΔΟΥ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προβλέπουν κατασχέσεις:μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, ενοίκια, επιδοτήσεις, ποσά από καταθέσεις στις τράπεζες, κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως ΙΧ, δίκυκλα, σκάφη και άλλα αντικείμενα που ανήκουν στους οφειλέτες.
 «Καταλαβαίνω» – Πιο σημαντικό από το να έχεις πάντα δίκιο, είναι το να έχεις πάντα επίγνωση.
Τώρα που θα σας έρθει το σημείωμα και θα λέει ότι ακόμη κι αν χρωστάτε 3.000 ευρώ στο Δημόσιο αλλά δε μπορείτε να τα πληρώσετε θα σας κατάσχουν μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ και ενοίκια, μη θυμώνετε.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------