Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Καλή Χρονιά. Nα απαλλαγούμε από τα κομματικά παράσιτα της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

Οι προδότες συνδικαλιστές των Ελλήνων εργαζομένων αποκαλύπτονται
 Οι απολύσεις στο Ριζοσπάστη θα έχουν μαζικό χαρακτήρα.
Με  εορταστικό μποναμά απολύσεις περνάνε τις γιορτές οι εργαζόμενοι στο «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα του ΚΚΕ.
 Αυτοί είναι οι πρώτοι.απολυμένοι
Απολύθηκαν ο Δημήτρης Μηλάκας (έκανε για το «Ρ» το Ρεπορτάζ του υπουργείου Εξωτερικών επί 22 χρόνια), η Ρούλα Μπανάκου (έκανε για 15 χρόνια το Πειραϊκό Ρεπορτάζ στο «Ρ») και ο Ανδρέας Παγανόπουλος (έκανε για τον «Ρ» επί 20 χρόνια Αθλητικό Ρεπορτάζ). Αυτοί είναι οι πρώτοι.

Το οδυνηρό και απογοητευτικό για το σύνολο του λαού είναι ότι το ΚΚΕ από τη θέση του εργοδότη εφαρμόζει με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο τις αντεργατικές πολιτικές. Περίμενε κρατώντας απλήρωτους τους εργαζόμενους για 5 μήνες, να μπουν σε εφαρμογή οι νέες αντεργατικές διατάξεις για τις απολύσεις που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο, που κατά τα άλλα τις καταψήφισε στη Βουλή, για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του. «Οι απολύσεις θα γίνουν με βάση αυτά που προβλέπει σήμερα ο νόμος» είπε με κυνικότητα ο Στέφανος Λουκάς, στους εργαζόμενους του «Ρ». Αυτό σημαίνει απολύσεις 5% του προσωπικού το μήνα και ψαλιδισμένες αποζημιώσεις. Δεν παρέλειψε να πει ότι «εγώ αν ήμουν στη θέση σας θα δήλωνα παραίτηση», δηλαδή προτρέπει σε αποχώρηση χωρίς αποζημίωση.

Η πρόκληση εκ μέρους της ηγεσίας του ΚΚΕ ξεπερνάει τα στενά όρια του Περισσού. Αυτή η συμπεριφορά υπονομεύει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Το ΚΚΕ μετατρέπεται σε «δεκανίκι» της εργοδοσίας, σε άλλοθι της αστικής τάξης, για αυτό και του κάνουν τα στραβά μάτια. Νομιμοποιεί πολιτικά τον κάθε εργοδότη να απολύει στο όνομα της κρίσης επικαλούμενος το παράδειγμα του ΚΚΕ. Τώρα όλοι οι εργοδότες θα μπορούν να λένε «αφού το ΚΚΕ κάνει απολύσεις τι ζητάτε από εμάς;».


Προκαλώντας ακόμα παραπέρα και ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους και απανθρωπιάς η ηγεσία του ΚΚΕ απολύει μέσα στις γιορτές. Ας κάνει κάποιος μια σύγκριση, ανατρέχοντας στις σελίδες του «Ρ» και στα αντίστοιχα ρεπορτάζ για απολύσεις που κάνουν οι αστοί εργοδότες.

Τα κομματικά παράσιτα  της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου θα πάρουν θέση για τις ομαδικές απολύσεις στον Ριζοσπάστη; 

 κκε : 1400 βασικό μισθό και αγώνας να μην γίνει καμία απόλυση! και το -ΠΑΜΕ- έξω από κάθε τυπογραφείο που απολύει εργαζομένους.
αυτά δεν λένε;
και τι κάνουν; !!!!

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------