Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Το ήθος της Αριστεράς τελικά αποδείχτηκε μια καλοστημένη απάτη

@ Στη ΝΕΡΙΤ εργάστηκαν οι “ενσωματωμένοι”, όσοι αποδέχθηκαν το Μνημόνιο και το μαύρο στην ΕΡΤ.

@ Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχασαν ποτέ τη δουλειά τους και το γεγονός ότι τώρα παραπονιούνται που αποχαιρετούν τις καρέκλες τους, είναι απλώς τραγικό, διότι δεν κατάλαβαν τίποτα.

@ Και, εμείς, δεν ξεχνάμε πως υπήρξαν και δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να συνδράμουν στο μόρφωμα Σαμαρά - Βενιζέλου, που λογόκρινε τον Τσίπρα.

@ Ούτε όμως μπορεί σήμερα να είναι κάποιος ικανοποιημένος, όταν ο διευθυντής σύνταξης της “Αυγής” Σταύρος Καπάκος, στέλεχος της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνει ανώτατη θέση στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ.

@ Μπορεί να διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ενημέρωση, εργαζόμενος στο MEGA, αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό πως αυτά τα έκαναν οι προηγούμενοι.

@ Το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε ανθρώπους από το ΔΟΛ και το MEGA και η ΝΔ πρόσωπα από την “Καθημερινή” και το MEGA.

@ Ηταν ένα φεγγάρι, που τα παιδιά από το Φάληρο, (2004-2009) είχαν γεμίσει την ΕΡΤ, το ΤΣΠΕΑΘ, το ΑΠΕ και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο.


Δεν πλήρωσαν τις οφειλές τους για τη χρήση συχνοτήτων οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Ενώ η κυβέρνηση έχει ανεβάσει τον πήχη των καταγγελιών έναντι των επιχειρηματιών που ελέγχουν τα Μέσα, οι τελευταίοι κατάφεραν, με προσωρινή διαταγή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο που έκρινε ότι δεν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις του νόμου και επομένως δεν υποχρεούνται να πληρώσουν.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε πως η βεβαίωση των οφειλών από την αρμόδια ΔΟΥ έγινε την 30ή ημέρα, συνεπώς δεν τηρήθηκε ο νόμος που ορίζει πως πρέπει να περάσουν 30 ημέρες μέχρι να γίνει η πράξη. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση θα έπρεπε να περιμένει μία ακόμη ημέρα για να βεβαιώσει τις οφειλές. Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή επί του συνόλου της οφειλής, κάτι που σημαίνει πως, αν και τα χρέη είναι βεβαιωμένα, δεν μπορούν να πληρωθούν, πριν συζητηθεί η προσφυγή. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα αναμένουν την εκδίκαση της κύριας προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο. Τουλάχιστον δύο σταθμοί, το Mega και ο ΣΚΑΪ, έχουν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο, ενώ χρήση της προσωρινής αναστολής κάνουν όλοι, πλην του E-TV, που απείχε από τη συνολική «κινητοποίηση».

Πάντως, το λάθος στη βεβαίωση της οφειλής με βάση την πρόβλεψη του νόμου δείχνει το λιγότερο ερασιτεχνισμό. Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών υποστηρίζουν πως κατά… 70% η απόφαση που έλαβε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαιτώντας την πληρωμή του τέλους χρήσης συχνοτήτων, είναι λανθασμένη, αν και από το υπουργείο βεβαιώνουν πως είναι απόλυτα σωστή. Το θέμα, πάντως, θα κριθεί στο ΣτΕ, όπου έχει εισαχθεί από το 2013 και εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------