Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Σαρωνικός: 100 φορές πάνω η μόλυνση από το μαζούτ στις ακτές

Τα στοιχεία σοκάρουν. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο Σαρωνικός είναι γεμάτος μαζούτ. Η μόλυνση είναι μεγάλη από τον Πειραιά και το Φλοίσβο ως το Καβούρι.
Τα στοιχεία του ΕΛΚΕΘΕ όπως παρουσιάζονται από την εφημερίδα “Τα Νέα” δείχνουν τεράστιες συγκεντρώσεις μαζούτ στις περισσότερες περιοχές.





Αν αναλογιστεί κανείς ότι μια συνηθισμένη μέτρηση δείχνει κοντά στα 2,5 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, ενώ ο μέσος όρος στον Σαρωνικό τα τελευταία χρόνια είναι τα 20 μικρογραμμάρια, τότε μετρήσεις που έδειξαν ακόμη και 1.200 μικρογραμμάρια αποδεικνύουν ότι η μόλυνση από το μαζούτ του Αγία Ζώνη ΙΙ είναι τεράστια…

Τα στοιχεία από την έρευνα που διεξήχθη σε τέσσερα στάδια στις 18 Σεπτεμβρίου και στις 3, 10 και 23 Οκτωβρίου δείχνουν συγκεντρώσεις από 66,8 μικρογραμμάρια ως και 1.200.
Ρεκόρ μόλυνσης παρουσιάζει η περιοχή του Τύμβου του Θεμιστοκλέους στον Πειραιά όπου στις 10 Οκτωβρίου μετρήθηκαν 1.200 μικρογραμμάρια και στις 23 του ίδιου μήνα 334 μικρογραμμάρια.
Μεγάλες είναι οι συγκεντρώσεις στον Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών και στον Άγιο Κοσμά με 284 και 269 μικρογραμμάρια αντίστοιχα, ενώ οι πιο μικρές, με βάση την μέτρηση της 23η Οκτωβρίου ήταν στη Γλυφάδα στις παραλίες 4 και 5 και στις μαρίνες 4 και 5.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------