Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Έχω λεφτά, άρα πληρώνω και παρανομώ

"Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική του έχω λεφτά, άρα πληρώνω και παρανομώ". Σπίρτζης

Αυτή την αδιανόητη δήλωση έκανε ο Σπίρτζης αναφορικά με την επιβολή προστίμων βάσει εισοδήματος. Δηλαδή στον διεστραμμένο κομμουνιστικό του εγκέφαλο, παρανομούν οι πλούσιοι επειδή μπορούν να πληρώσουν.

Δηλαδή σε μια χώρα που 1 στους 3 Έλληνες ζει στο όριο της φτώχειας και που η συντριπτική πλειοψηφία των παραβάσεων προέρχεται από οδηγούς χαμηλών εισοδημάτων, ο Σπίρτζης ενοχοποιεί εντελώς αυθαίρετα τους πλουσίους. Πέραν αυτού, η δήλωση είναι αηδιαστική διότι στόχος ενός σοβαρού υπουργού θα πρέπει να είναι η ελαχιστοποίηση των παραβάσεων και των τροχαίων ατυχημάτων ανεξάρτητα του ποιος είναι υπαίτιος.

Προφανώς, για τον Σπίρτζη έχει σημασία η παράβαση και το τροχαίο να γίνουν από πλούσιο, ώστε να τούς τα πάρει. Αυτό ομολογεί ο υπουργός. Εφαρμόζει ένα μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα, με σαφές ιδεολογικό πρόσημο και εμποτισμένο με ταξικό μέσος.

Λογικά ο φτωχός που δεν έχει να πληρώσει, θα παρανομεί διότι θα γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν θα τιμωρηθεί.

Τέλος, ας πει κάποιος στους βλαμμένους της Κουμουνδούρου ότι κάθε ευρώ εισοδήματος έχει διαφορετική αξία ανάλογα με τον κάτοχό του. €100 για τον πλούσιο που καλείται να πληρώσει υπαλλήλους, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ και ένα σωρό άλλες μαρξιστικές επινοήσεις, έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία σε σχέση με τον "φτωχό" δημόσιο κηφήνα που μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει ο μισθός πέφτει ή για τον ά(ν)εργο που τον συντηρεί η γιαγιά του, ακόμη και αν είναι σημαντικό μέρος του εισοδήματος που λαμβάνει.


Η επιβολή προστίμων σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια είναι η επιτομή του μαρξιστικού συμπλεγματισμού. Δεν τιμωρείται η παράβαση, αλλά η κατοχή χρημάτων.
Είσαι φτωχός; Μπορείς να πάρεις το φτιαγμένο σαράβαλο με τις μπλε λάμπες και να προβαίνεις σε αναρίθμητες παραβάσεις.

Δεν θα τιμωρηθείς επειδή είσαι άνεργος.
Ίσως πληρώσεις ένα συμβολικό ποσό για παραδειγματισμό. Είσαι ευκατάστατος και για παράδειγμα οδηγείς Porsche; Επειδή έτυχε να υπερβείς λίγο το όριο ταχύτητας, θα πληρώσεις πολλά περισσότερα χρήματα σε σχέση με κάποιον μη ευκατάστατο για την ίδια παράβαση. Δηλαδή οι πολίτες παύουν να αντιμετωπίζονται ως ίσοι απέναντι στο νόμο. Εν ολίγοις, βάλλεται το κράτος δικαίου.

Η δικαιοσύνη δεν είναι αμερόληπτη,
αλλά λαμβάνει υπ' όψιν της την οικονομική κατάσταση του παραβάτη. Η άλλη μπαρούφα που διάβασα είναι ότι θα αυξηθούν τα όρια ταχύτητας. Εκεί που το όριο ταχύτητας ήταν 120, οπότε όλοι έτρεχαν με 150, τώρα μπορεί να γίνει 150. Άρα τι θα συμβεί; Οι περισσότεροι θα τρέχουν με 180. Γιατί; Γιατί πρέπει να ληφθεί η σταθερή απόκλιση από το επιτρεπτό όριο ταχύτητας.

Τώρα οι οδηγοί θα τρέχουν περισσότερο, οπότε τα φτιαγμένα αυτοκίνητα θα γίνουν περισσότερο επικίνδυνα και συνεπώς θα αυξηθεί κατακόρυφα η πιθανότητα νέων ατυχημάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστα ενδιαφέρεται για τη μείωση των ατυχημάτων και ας κοστίζουν 1-2 δις ευρώ ετησίως. Τον ενδιαφέρει μονάχα πως θα τα πάρει από τους πλούσιους και η άσκηση μικροπολιτικής για "ταξικά δυστυχήματα".

Και φυσικά αφού οι φτωχοί είναι περισσότεροι από τους πλούσιους, ο αριθμός των παραβάσεων ελάχιστα θα μειωθεί. Λογικά θα αυξηθεί αφού οι φτωχοί θα τιμωρούνται λιγότερο.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------