Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Απόπειρα Διάσωσης Του αμαρτωλού ΕΔΟΕΑΠ

Εάν αποφασίσουν οι δημοσιογράφοι να κάνουν την δουλειά τους,πολιτικοί, δημοσιοκάφροι και συνδικαληστές δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν.

Διαβάστε τώρα το δωράκι που τους ετοιμάζουν για να τους έχουν στα ΤΈΣΣΕΡΑ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΕΔΟΕΑΠ και των 
ιδρυτικών Ενώσεων για το πλαίσιο των ρυθμίσεων που εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή, σχετικά με τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Η ενημέρωση έγινε κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα η υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός, Αναστάσιος Πετρόπουλος, με εκπροσώπους της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης- Περίθαλψης) και των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο.

Το πλαίσιο των ρυθμίσεων θα δοθεί προς έγκριση στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις αλλαγές περιλαμβάνεται και η «διασύνδεση» του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ, τουλάχιστον όσον αφορά στις παροχές υγείας για να πληρώνεται από τα χρήματα του λαού η περίθαλψη των βαρωνων της πένας 

Όσον αφορά στους πόρους, για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου των παροχών και των μεγάλων εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων των δημοσιογράφων  προβλέπεται:
-εισφορά 6% των εργαζόμενων + 1% για το εφάπαξ
-εισφορά 8% των εργοδοτών
-εισφορά 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι με βάση τις έως τώρα συζητήσεις, παραμένει ασαφές κατά πόσο η πρόταση αυτή βρίσκει σύμφωνα όλα τα μέρη.

Για παράδειγμα, η ένωση ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών αντιδρά στην επιβολή του «ειδικού πόρου» έτσι το βάπτισαν!!@ του 2%, θεωρώντας ότι τα μέλη της επιβαρύνονται περαιτέρω μετά το κόστος για την απόκτηση της άδειας λειτουργίας.

Επίσης, από την πλευρά ορισμένων εκδοτών προβάλλεται το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με ενιαίο κριτήριο τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------