Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η κατηφόρα συνεχίζεται με την Ελλάδα να διαλύεται

Μια Ελλάδα που μοιάζει όλο και περισσότερο με σοβιετική επαρχία.

Ο αριθμός των «λουκέτων» στην αγορά συνεχίζει να επιβεβαιώνει την άνιση μάχη που δίνουν οι επιχειρηματίες ενάντια στην υπερφορολόγηση και την υπερχρέωση.

Τα «λουκέτα» συνεχίζουν να υπερισχύουν των ενάρξεων και να απειλούν τη ραχοκοκαλιά της μεσαίας και μικρομεσαίας οικονομίας.

Για παράδειγμά μόνο στην Λάρισα, το 2017 792 επιχειρήσεις  κατέβασαν “ρολά”, δημιουργώντας ένα “έλλειμμα” εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Οι έρευνες και οι μελέτες που διενεργήθηκαν από την τοπική Ομοσπονδία (ΟΕΒΕΛ) και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ) επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση της αγοράς, με τις εκτιμήσεις του να συγκλίνουν στην αύξηση των λουκέτων αν δεν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα.

Όπως επισημαίνουν πάνω από 4 στις 5 μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται εκτεθειμένες σε πιστωτικούς κινδύνους, παρουσιάζουν κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας και λειτουργούν με ορίζοντα συρρίκνωσης και όχι επέκτασης.
Και γιατί όλα αυτά;

Λόγω των υψηλών φόρων, του χαμηλού καταναλωτικού ενδιαφέροντος, λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης.

Οι παράγοντες αυτοί δημιουργούν ασφυκτικές πιέσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες που βλέπουν μέρα με τη μέρα τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται και τα έσοδά τους να μειώνονται. Οπότε μοιραία τα “λουκέτα” καθίστανται αναπόφευκτα.
Όσο για τις οφειλές…

Οι εισπρακτικές εταιρίες ρίχνουν τα «δίχτυα» τους στα social media για να δουν, αν οι οφειλέτες έχουν χρήματα και δεν πληρώνουν. Φακελώνουν ακόμα και διακοπές, εξοχικά, αλλά και πολυτελείς συνήθειες από αυτά που αναρτώνται στις σελίδες πολιτών.
Πίνεις ποτό στο Κολωνάκι; Θα πληρώσεις! Πήγες διακοπές σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί; Έχεις λεφτά, θα πληρώσεις. Έφαγες σε ακριβό εστιατόριο; Έχεις λεφτά θα πληρώσεις. Έχεις εξοχικό; Έχεις λεφτά, αφού το συντηρείς. Θα πληρώσεις.
Σε αυτό φυσικά φταίνε οι ίδιοι οι πολίτες, οι οποίοι βγάζουν στην φόρα την προσωπική τους ζωή, προκειμένου να μαζέψουν «LIKES».

Τώρα όμως πολλοί αντιλαμβάνονται τον ρόλο των social media και την «παγίδα» που στήθηκε εναντίον τους.

Η ιδέα αυτή σίγουρα αρέσει και στο Κράτος, το οποίο θα χρησιμοποιήσει στοιχεία και για τις οφειλές προς αυτό αλλά και για την φορολόγηση, ειδικά όταν έρθει η ώρα να εφαρμοστεί το περιουσιολόγιο, η φορολογία δηλαδή με βάση την περιουσία, την οποία το Κράτος σε καλεί να δηλώσεις.

Αλλιώς υπάρχει και το… facebook.
Και όποιος δεν πληρώνει, τότε ενδεχόμενα χάσει όσα ποστάρει!





Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------