Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Μετά τους συνταξιούχους σειρά έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Διέλυσαν τον ιδιωτικό τομέα που τάιζε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους.


Από οκτώ διαφορετικές πλευρές θα πιεστεί έως το τέλος της χρονιάς, το εισόδημα για εκατομμύρια συνταξιούχους και ασφαλισμένους. 

Τα μέτρα της αριστερής κυβέρνησης  είναι τα ακόλουθα:....

* Προσωπική διαφορά: Πρόκειται για το μέτρο που αφορά σε περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους οι οποίοι κινδυνεύουν να υποστούν μείωση στο εισόδημα που λαμβάνουν από συντάξεις, κύριες και επικουρικές αθροιστικά, έως 18%.
* ΕΚΑΣ: Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) πρόκειται να καταργηθεί με το νέο έτος. Η μνημονιακή δέσμευση θέλει την αντικατάσταση του επιδόματος με κάποια άλλη παροχή. Ακόμα όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν θα είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ή όχι.
* ΕΦΚΑ: Το υπερ – ταμείο κύριας ασφάλισης, λειτουργεί εδώ και 15 μήνες χωρίς Ενιαίο Κανονισμό Ασφάλισης και Παροχών. Η δέσμευση που υπάρχει είναι έως τις αρχές του καλοκαιριού ο Κανονισμός αυτός να έχει εγκριθεί από τους Θεσμούς για να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Η εφαρμογή του όμως, εκτιμάται από ειδικούς της Κοινωνικής Ασφάλισης, ότι θα επιφέρει πλήγμα στις παροχές που έχουν έως σήμερα, ομάδες ασφαλισμένων, όπως είναι οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί και οι συμβολαιογράφοι.
* Νέες συντάξεις: Οι συντάξεις που εκδίδονται εφεξής, κύριες και επικουρικές, καθώς και τα εφάπαξ, προκύπτουν σύμφωνα με το νέο τρόπο υπολογισμού που θέσπισε ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι μειώσεις που προκύπτουν έως τώρα φτάνουν έως το 25%, σε σχέση με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τους επόμενους μήνες, αφού έως τώρα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μόνο για 16.000 περιπτώσεις.
* Επιδόματα: Η μνημονιακή δέσμευση προβλέπει την κατάργηση των επιδομάτων συζύγου και τέκνων για τους συνταξιούχους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει και νέα μείωση στα εισοδήματα των συνταξιούχων, ειδικά όσων προέρχονται από το Δημόσιο Τομέα.
* Πάγωμα συντάξεων: Οι συντάξεις θα παραμείνουν στα ίδια, μειωμένα επίπεδα, τουλάχιστον έως το 2021.
* Εισφορές: Αυξάνονται οι εισφορές από 1.1.19 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Αιτία η κατάργηση της έκπτωσης 15%, που ισχύει για φέτος.
* Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας: Το συγκεκριμένο επίδομα πρόκειται να «εξορθολογιστεί» όπως τονίζει το υπουργείο διοικητικής ανασυγκρότησης, ή να «περικοπεί» όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ. Το μέτρο αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις αποδοχές 70.000 εργαζομένων στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, «μετά την εφαρμογή και των νέων μέτρων, ένας στους δύο συνταξιούχους θα λαμβάνει το 2021 σύνταξη 550 ευρώ καθαρά. Αν, μάλιστα, ληφθεί υπόψη και η μείωση του αφορολογήτου, το καθαρό ποσό θα συρρικνωθεί στα 480 ευρώ».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------