Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Δεκάδες Γεωργιανοί, Αλβανοί και Τσιγγάνοι βαρυποινίτες, μεταξύ των οποίων και οι διαβόητες ομάδες με τα καλάσνικοφ, αναμένεται να αποφυλακιστούν μέσα στους επόμενους μήνες χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου - «Εμείς τους συλλαμβάνουμε και αυτοί τους ελευθερώνουν», λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι Έλληνες στα χέρια αλλοδαπών  εγκληματιών.


Νέο κύμα αποφυλακίσεων εκατοντάδων κρατουμένων, ανάμεσα στους οποίους αλλοδαποί σκληροί κακοποιοί και Ρομά ληστές, καταδικασμένοι σε πολλά χρόνια κάθειρξης, αναμένεται τους επόμενους μήνες, καθώς θα κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου των αριστερών για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Πρόκειται για τα μέλη 38 !!!γεωργιανών και αλβανικών συμμοριών που εισέβαλαν σε σπίτια και λήστευαν, αφού πρώτα έδεναν χειροπόδαρα τους ενοίκους για να τους βασανίσουν, και 18 μεικτών ομάδων κυρίως γύφτων ρομά και αλλοδαπών που με πρωτοφανή σκληρότητα πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά μέσα στα σπίτια τους ή τρύπωναν μέσα για να τα κλέψουν.

Ολες οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία από το 2010 μέχρι και το 2014.

Η αποφυλάκιση των συγκεκριμένων εγκληματιών  γίνεται σε μια περίοδο όπου η εγκληματικότητα οι κλοπές οι δολοφονίες και οι ληστείες  χτυπάνε κόκκινο. 


Η Ασφάλεια Αττικής εδώ και αρκετές ημέρες σε συνεχή επαφή με τις σωφρονιστικές υπηρεσίες προσπαθεί να καταρτίσει λίστα με τα άτομα που αναμένεται να βγουν σύντομα από τη φυλακή, σε μια προσπάθεια να ελέγξει την κατάσταση και να προλάβει το κακό. Ο αριθμός δεν έχει ακριβώς προσδιοριστεί, αλλά μιλάμε για εκατοντάδες κακοποιούς Αλβανούς, Γεωργιανούς και Ελληνες, στην πλειονότητά τους Ρομά, πολλοί από τους οποίους είναι σίγουρο ότι θα ριχτούν και πάλι στη δράση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να καταρτίσει ένα ειδικό σχέδιο και να διαθέσει αστυνομικούς οι οποίοι θα ασχοληθούν με την παρακολούθηση των επικίνδυνων κακοποιών που αποφυλακίζονται, σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις τους και να ελέγξουν την κατάσταση. Τουλάχιστον όσο αυτό είναι εφικτό. «Αυτός ο νόμος μάς δημιουργεί πολλά προβλήματα γιατί κυνηγάμε τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι πέρασαν αρκετά χρόνια στη φυλακή και είχαν τον χρόνο να σκεφτούν τα λάθη τους και να βελτιώσουν τις τακτικές τους. Μιλάμε καθαρά για ανακυκλώσιμη εγκληματικότητα», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει: «Πιστεύω ότι οι καταστάσεις που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα θα είναι πολύ πιο δύσκολες και σίγουρα πιο επικίνδυνες». 

Πώς διέλυσαν τη ΔΙ.ΑΣ.

Την ώρα που η εγκληματικότητα βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα και αναμένονται οι αποφυλακίσεις των σκληρών κακοποιών, η υπηρεσία της Αστυνομίας που είναι η αιχμή του δόρατος στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., δείχνει ξεδοντιασμένη και σε πολλές περιπτώσεις στελεχώνεται από αστυνομικούς που διανύουν την 5η δεκαετία της ζωής τους. «Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. αρχικά αριθμούσε περίπου 2.800 άτομα και σήμερα υπηρετούν 2.050. Το σύνολο των μηχανών είναι 1.300, εκ των οποίων μόλις οι 700 είναι λειτουργικές. Στις τρεις βάρδιες την ημέρα μπορούν να περιπολήσουν συνολικά 650 αστυνομικοί. Αριθμός που αν διαιρεθεί διά του 3 αντιλαμβάνεται κανείς ότι σε όλο το Λεκανοπέδιο δεν περιπολούν πάνω από 150-200 άνθρωποι», τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας και διευκρινίζει: «Και αυτό γιατί έχουμε 350 αποσπασμένους από τη ΔΙ.ΑΣ. σε ειδικές υπηρεσίες και πρόσωπα, ενώ οι μηχανές που για οποιονδήποτε λόγο ακινητοποιούνται η γραφειοκρατία απαιτεί ακόμη και τρία χρόνια να τις επαναφέρει στον δρόμο και δεν υπάρχουν κονδύλια από το υπουργείο για την άμεση επισκευή τους. Το πιο σημαντικό φυσικά είναι το εξής: αυτοί που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο δεν αστυνομεύουν τη γειτονιά, αλλά κατά το ωράριο της εργασίας τους διατίθενται με προφορικές εντολές και διαταγές να παρίστανται διακοσμητικά σε συνεστιάσεις, δείπνα, γεύματα, ομιλίες, συγκεντρώσεις πολιτικών και επιχειρηματιών. Μετά τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού για αποδέσμευση 800 αστυνομικών, δεν έχει δοθεί στην κατεύθυνση αυτή καμία διαταγή. Δεν έχει μετακινηθεί κανένας αστυνομικός και όλα δείχνουν ότι οι εξαγγελίες ήταν πομφόλυγες». 

Στο ίδιο μοτίβο διάλυσης κινείται και η ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας. «Ο αριθμός της ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης δεν είναι ο ίδιος με αυτόν του 2010. Υπάρχει σημαντική μείωση προσωπικού. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είναι στην πλειονότητά τους πάνω από 40 χρόνων, έχουμε και 45 και 50 ετών πάνω στις μηχανές γιατί δεν έχει γίνει ανανέωση προσωπικού. Με γερασμένο προσωπικό προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης και εξηγεί: «Διαθέτουμε μεγάλη δύναμη αστυνομικών στη φύλαξη του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης. Σε μόνιμη βάση βρίσκονται μια διμοιρία, σκοποί, περιπολικά οχήματα και περίπου 30-35 αστυνομικοί ανά 8ωρη βάση. Αν λάβουμε υπόψη μας τα τρία 8ωρα του 24ώρου, τα ρεπό και τα νυχτερινά και τις πέντε αστυνομικές αλλαγές σε βάρδιες εργασίας, τότε απασχολούνται περίπου για τη φύλαξη ενός στόχου περίπου 180-200 αστυνομικοί το 24ωρο. Αριθμός που αντιστοιχεί στα άτομα που υπηρετούν σε μια αστυνομική διεύθυνση νομού. Δηλαδή η δύναμη ενός νομού φυλάει έναν και μόνο στόχο». 



Ξέρουν τους ληστές του Σταματιάδη

■ Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Αλβανούς σεσημασμένους που πιθανόν έχουν φύγει από τη χώρα 
■ Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Ελληνοαυστριακού επιχειρηματία

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών κατάφεραν τις τελευταίες ημέρες να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το ποιοι είναι οι δύο ληστές που τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας εισέβαλαν στην οικία του 52χρονου Ελληνοαυστριακού επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη και τον πυροβόλησαν τρεις φορές, με αποτέλεσμα να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στην Εντατική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς». 

Πλέον ξέρουν την ταυτότητα των δύο εισβολέων, όμως, όπως λένε χαρακτηριστικά, είναι πολύ δύσκολη η ταυτοποίηση με στοιχεία, αλλά και ο εντοπισμός τους. Μάλιστα εκφράζουν φόβους ότι ίσως λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε το θέμα έχουν φύγει από την Ελλάδα, όπως φαίνεται να έχει συμβεί στην περίπτωση του ενός εκ των δύο δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο Αλβανούς κλέφτες, σεσημασμένους, που έχουν διαπράξει στο παρελθόν σωρεία κλοπών, όμως δεν είχαν άλλη φορά πυροβολήσει ή τραυματίσει άνθρωπο. 

Κατά τις πληροφορίες, έκαναν αποκλειστικά διαρρήξεις και έτσι οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι αιφνιδιάστηκαν από τη δυναμική αντίδραση του επιχειρηματία, γι’ αυτό και όταν τον είδαν να σηκώνεται και να στέκεται στα πόδια του ξανά και ξανά μετά τα χτυπήματα που του έδιναν στο κεφάλι με το διαρρηκτικό εργαλείο ο ένας σήκωσε το όπλο και τον πυροβόλησε τρεις φορές στην πλάτη. 

Το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, αλλά πιθανότατα ξεκίνησαν από περιοχή της Δυτικής Αττικής για την Κηφισιά, με στόχο να διαρρήξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πολυτελείς κατοικίες.

ΠηγήΠρώτο Θέμα 


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------