Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

Η διοίκηση της επιχείρησης Ίρις Εκτυπωτική βγήκε μπροστά από όλους τους εργοδότες στον κλάδο με σκοπό να πετσοκόψει το μισθό των εργαζομένων. Αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της Ε.Ε. που οδήγησαν στην κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων, ξεκίνησε από πρώτη Σεπτέμβρη τις περικοπές. Αυθαίρετα λοιπών χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα, μείωσε τη νυχτερινή προσαύξηση από το 50% στο 25%. 
Το σωματείο, δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια, αμέσως μόλις ενημερώθηκε από τους συναδέλφους δώσαμε απάντηση. Με παρέμβαση στο υπουργείο αλλά και καλώντας την εργοδοσία στην επιθεώρηση εργασίας, πετύχαμε με γραπτή απόφαση ότι κακώς κόπηκε το νυχτερινό και τη σύσταση να δοθεί και πάλι κανονικά και μάλιστα να αποδοθούν αναδρομικά τα χρήματα για το διάστημα από το Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα.

Για να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση δεν αρκεί μόνο η σύσταση του υπουργείου,
 πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πιέσουν για την εφαρμογή της.


Να δοθεί τώρα η προσαύξηση στο νυχτερινό
που παράνομα έχει κοπεί.
Η Διοίκηση του σωματείου δεν θα παραδώσουμε τη Σύμβαση στη διάθεση του κάθε εργοδότη, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε το αυτονόητο. Δεν θα δεχτούμε επιπλέον μειώσεις αποδοχών και θα δώσουμε μάχη για να διατηρήσουμε μισθούς και δικαιώματα. 
Το Σωματείο παρέδωσε στη διοίκηση της Ίρις Εκτυπωτικής σχέδιο επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που θα διατηρεί μισθούς και δικαιώματα ίδια με την τελευταία ΣΣΕ που υπογράφηκε το 2009. 
Παρόλο που ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση και περιμένουμε συνάντηση, γνωρίζουμε καλά το εξής: για να πετύχουμε την υπογραφή νέας Σύμβασης σε επιχειρησιακό επίπεδο εδώ αλλά και σε  κάθε εργοστάσιο, πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να το πάρουν απόφαση και να το παλέψουν.
Παραλογισμός δεν είναι ο αγώνας μας για μία καλύτερη ζωή.
Παραλογισμός είναι να ζούμε με 400 ευρώ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------