Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Ανακοίνωση, για το φορολογικό νομοσχέδιο εξέδωσε η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Όπως τονίζει: «Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, πιστή στο καθήκον που της ορίζει το μεγάλο κεφάλαιο, εξαπολύει νέα δυσβάστακτη φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια. Αυτή η επιδρομή συνοδεύεται με μια άνευ προηγουμένου παραπληροφόρηση από τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ που προσπαθούν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα να "χρυσώσουν" το χάπι.

Στο νέο αντιδραστικό φορονομοσχέδιο προβλέπεται η αύξηση της φορολογίας για τους μισθωτούς, αφού τα φορολογικά κλιμάκια από 8 μειώνονται σε 3, καταργείται το αφορολόγητο όριο (ό,τι έχει απομείνει!!!) για τα παιδιά των λαϊκών νοικοκυριών, καταργούνται οι στοιχειώδεις ελαφρύνσεις για βασικές δαπάνες (α’ κατοικίας, ενοίκιο κλπ.). Αντίθετα, προβλέπεται μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου!!!

Βλέπουμε ότι την ίδια στιγμή που τσακίζουν το εισόδημα των εργαζομένων με νέους δυσβάστακτους φόρους, δίνουν νέα ώθηση στα επιχειρηματικά κέρδη, μειώνοντας την αντίστοιχη φορολογία!!! Βλέπουμε την ταξική πολιτική της κυβέρνησης στο μεγαλείο της! Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των αφεντικών μας, σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει για την εργατική οικογένεια!».

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παγιδευτούμε στα παχιά λόγια της κυβέρνησης περί «δίκαιας κατανομής των βαρών» ή «εξάλειψης της φοροδιαφυγής», τονίζει η Ομοσπονδία και σημειώνει: «Δεν υπάρχει δίκαια κατανομή των βαρών όταν ο εργαζόμενος δεν καρπώνεται όλον τον πλούτο που παράγει!!! Δεν θα εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή αφού τη νομιμοποιούν οι αστικές κυβερνήσεις που υπηρετούν τους εφοπλιστές, τους μεγαλοβιομήχανους, μεγαλοεκδότες! Αλήθεια, ποιον εξυπηρετεί η φορολογική ασυλία των εφοπλιστών εκτός από τους ίδιους τους εφοπλιστές; Ποιον εξυπηρετεί η μείωση της φορολογίας των μεγαλοεκδοτών – μεγαλοκατασκευαστών, εκτός από τους ίδιους που ταυτόχρονα μειώνουν μισθούς και απολύουν;».

Η ομοσπονδία διεκδικεί: 
Να φορολογηθεί πραγματικά το μεγάλο κεφάλαιο με 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Αφορολόγητο 20.000€, 5.000€ για κάθε παιδί και 40.000€ για την εργατική οικογένεια. Να καταργηθούν όλες οι φοροελαφρύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου που γίνονται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και μόνο εξαθλιωμένους εργαζόμενους φέρνουν. Να καταργηθούν οι άμεσοι φόροι που τσακίζουν το εισόδημα της εργατικής οικογένειας. Κατάργηση όλων των χαρατσιών και των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να ληφθούν έκτακτα μέτρα προστασίας για τους ανέργους.

Η λύση, τονίζει, βρίσκεται στα χέρια μας, «Απομένει να καταλάβουμε ότι έχουμε τη δύναμη να γίνουμε ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε και να απαλλαγούμε από τα παράσιτα που πλουτίζουν με τον ιδρώτα μας!!!».

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------