Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τα παπαγαλάκια του συστήματος αποφάσισαν να ξεσηκωθούν μόλις θίχτηκαν τα συμφέροντα τους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους δημοσιογράφους σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν αποφασιστικά στη γενική απεργία της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου, που έχουν κηρύξει σε όλα τα ΜΜΕ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, οι Ενώσεις Συντακτών αλλά και τα αδελφά σωματεία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που -σε εφαρμογή του αντικοινωνικού μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ- επιχειρεί να υποβαθμίσει την ισχύ των ΣΣΕ, ανοίγοντας το δρόμο για δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα των εργαζομένων αλλά και για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Υπογραμμίζει επίσης τις ευθύνες των εργοδοτών στον Τύπο που, ενώ αρνούνται να διαπραγματευτούν με τα σωματεία συλλογικές συμβάσεις, προχωρούν μονομερώς σε απαράδεκτες αποφάσεις όπως η μείωση μισθών, η πίεση για ατομικές «συμβάσεις», οι απολύσεις, ακόμα και η απειλή για ξαφνικό «λουκέτο». Οι πρόσφατες ανάλογες πρωτοβουλίες στον ΣΚΑΪ και στον ΔΟΛ σημαίνουν την καμπάνα του συναγερμού σε όλον τον χώρο του Τύπου.
Η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει ότι δεν θα ανεχθούμε μειώσεις στους μισθούς, υποβάθμιση των ΣΣΕ, απολύσεις και δυσμενείς τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις. Καλεί τις εργοδοτικές οργανώσεις να σταματήσουν αμέσως τις πρωτοβουλίες απορρύθμισης και να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ όπου μπορούν να συζητηθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματα που η κρίση δημιουργεί στον Τύπο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.
δίαιτα του Γουρουνιού και της Πάπιας:
Πρώτα τρως σαν γουρούνι........και μετά κάνεις την πάπια!
Ρε θα μας τρελάνετε, ένα χρόνο κάνατε την  πάπια τρομοκρατούσατε τον Ελληνικό λαό και γράφατε ότι σας διέταξαν. Τώρα που έφτασε το πρόβλημα στην τσέπης σας ετοιμάζετε την μεγάλη επανάσταση της ενημέρωσης. Όταν κόβανε την σύνταξη και τον μισθό των Ελλήνων  παίζατε τα παιχνίδια τους. τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Πότε τις καταλάβατε;
Μήπως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να αποκαλύψετε και ποιοι δημοσιογράφοι είναι στην <παιη λιστ> των υπουργείων και της κυβέρνησης. Λέμε ΜΗΠΩΣ!!!

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------