Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Να τους σταματήσει ο λαός

Η Ελλάδα θα είναι η χώρα της ΕΕ με τη μεγαλύτερη ύφεση και το 2011, η ανεργία αναμένεται να εκτιναχθεί τον επόμενο χρόνο στο 15% με περαιτέρω επιδείνωση το 2012, το δημόσιο χρέος θα ξεπεράσει το 150% του ΑΕΠ. Πιο δραματική θα είναι η κατάσταση για το εμπόριο και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του κλάδου το 2011. Η πλειονότητα των εργοδοτών βλέπει περαιτέρω επιδείνωση των πωλήσεων και της κερδοφορίας, ενώ τέσσερις στις 10 μεγάλες εταιρείες σχεδιάζουν απολύσεις. 

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, φέτος έκλεισαν 27.500 επιχειρήσεις. Επιστροφή του κατώτερου μισθού σε επίπεδα του 1984 και "συρρίκνωση" της μεσαίας τάξης -καθώς θα υπάρχει πτώση του βιοτικού επιπέδου- προβλέπουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 
Σύµφωνα µε την ετήσια έκθεση της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Ελληνικού Εµπορίου που παρουσιάστηκε χθες, το 2010 σηµειώθηκε αύξηση 44% των πτωχεύσεων στο εµπόριο. Μάλιστα, οι ζηµιογόνες επιχειρήσεις ξεπέρασαν το 55% του συνόλου και η πτώση του τζίρου άγγιξε ακόµα και την αγορά τροφίµων µε διψήφιο ποσοστό (10%).
Στα τέλη Οκτωβρίου τα φέσια µε τις ακάλυπτες επιταγές έφτασαν σε 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οκτώ στις δέκα αιτήσεις για δάνεια απορρίπτονται από τις τράπεζες και ο όγκος των συναλλαγών από το παρεµπόριο αντιπροσωπεύει 59 δισ. ευρώ, δηλαδή 26% τουΑΕΠ, δηµιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες για τις επιχειρήσεις.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------