Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Νέα φυγή καταθέσεων τρέμουν οι τραπεζίτες

 Μέσα στο ζοφερό κλίμα κλίμα που επικρατεί , οι Έλληνες τραπεζίτες επιστρέφουν εκ νέου ολοταχώς στην αγωνία του γκισέ, καθώς εκφράζονται φόβοι, ότι η νέα συζήτηση που άνοιξε για όλες τις πιθανές και απίθανες εκδοχές χρεοκοπίας της χώρας θα αρχίσει πολύ σύντομα να κλονίζει την ψυχραιμία ακόμη και των καταθετών που αντλούν «τεχνογνωσία» από τα δελτία των 8, επαναφέροντας το σύστημα στις συνθήκες αποσταθεροποίησης του πρώτου εξαμήνου του 2010. Ο μεγάλος φόβος που σταδιακά αρχίζει και καταλαμβάνει μέχρι και τον τελευταίο πολίτη , είναι η πιθανότητα κατάρρευσης των τραπεζών.
Όλως θεωρητικά, οι καταθέτες προστατεύονται από την κρατική εγγύηση των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη (!), ανά πιστωτικό ίδρυμα, στην περίπτωση που κάποια τράπεζα οδηγηθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης (πτώχευση). Να σημειωθεί εδώ όμως ότι η «εγγύηση» του ελληνικού δημοσίου είναι καθαρά εικονική αφού ως γνωστόν, το κράτος έχει κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών ακόμα και για την επιστροφή μικροποσών ΦΠΑ (για να μη μιλήσουμε για τα χρέη προς τους προμηθευτές, ούτε για τα χρέη των νοσοκομείων, ούτε για τη χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών ταμείων που οριακά πλέον καταβάλουν συντάξεις, ούτε για την αδυναμία καταβολής των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων , ούτε για τις μαύρες τρύπες των προϋπολογισμών 2009 και 2010…).
Θανάσης Αλαμπάσης

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------