Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η Ελλάδα δεν έχει άλλη λύση;;; Επαναστάτες του καναπέ έχετε καμιά πρόταση;;; ή μόνο ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ!!!

Η Ελλάδα δεν έχει άλλη λύση, παρά την ελεγχόμενη χρεοκοπία και όσο γρηγορότερα συμβεί, θα είναι προς όφελος όλων. Την άποψη αυτή εκφράζουν σε άρθρο τους οι Financial Times, με τίτλο που αναφέρεται στο «ελληνικό δράμα». Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τόσο οι επιχειρηματίες όσο και γενικότερα το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας προετοιμάζονται για το αναπόφευκτο, που είναι η τελική κήρυξη της χώρας σε χρεοκοπία. Σύμφωνα με τους Financial Times, «η δραματική ανακοίνωση θα έρθει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011. Το πολύ στο τρίτο...».

Χρεοκοπία χώρας σημαίνει ότι ένα κράτος σταματά να πληρώνει τις υποχρεώσεις του λόγω αδυναμίας. Δεν σταματά να υπάρχει το κράτος ούτε η κοινωνία. Το κράτος σταματά να πληρώνει τους πιστωτές και στη συνέχεια διαπραγματεύεται μαζί τους τι και πότε μπορεί να τους δώσει από το χρέος και ποιο μέρος θα διαγράψουν. Φυσικά το κράτος μειώνει τις δαπάνες δραστικά και πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτό χάνουν τη δουλειά τους και το εισόδημά τους. Αν το κράτος δεν έχει δικό του νόμισμα αν δεν ελέγχει το νόμισμα τότε η μόνη λύση είναι να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Η εμπειρία των χρεοκοπιών είναι οδυνηρή και κοινωνίες που δεν διακρίνονται για τη συνέπεια και την οργάνωση όπως η δική μας δύσκολα επανακάμπτουν.
Ιδιωτικές επιχειρήσεις
Ο κόσμος όμως και μετά τη χρεοκοπία θα χρειάζεται, τροφή, ρούχα διασκέδαση. Άρα, οι δραστηριότητες θα επανέλθουν. Μια επιχείρηση είναι τα πάγια και το know-how των ανθρώπων της. Η αξία αυτών μπορεί να διακυμανθεί αλλά πολύ γρήγορα θα επανέλθει καθώς θα χρειαστεί να παράγει αγαθά και να κερδίσει από αυτά.
Και γιατί οι θυσίες του λαού μας;
Μα για να μπορούμε να δανειζόμεθα και να πληρώνουμε τα δανεικά!
και ο λαός υποφέρει και θα υποφέρει μόνο για τις τράπεζες και για τα λαμόγια!
Από την μια βλέπεις τα πακέτα στηρίξεις προς τις τράπεζες να τρέχουν ασταμάτητα και από την άλλη πλευρά έχει μπει μπροστά η βιομηχανία εκφοβισμού μέσω καναλιών ώστε να ξεπουληθούν τα πάντα στον βωμό της ανάπτυξης και του ανταγωνισμού!
Μα υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι η εκποίηση του πλούτου θα μας ωφελήσει;
Αφού δοθούν τα πάντα τότε θα μας σκάσουν το παραμύθι της χρεοκοπίας.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------