Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Εργαζόμενοι του "Αδέσμευτου" - σε επίσχεση - έκαναν καταγγελία για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων

Σήμερα, 2 Ιανουαρίου, έγινε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασία Καλλιθέας εναντίον της εταιρείας "Μακεδονικές Εκδόσεις Α.Ε." για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων 2013, εφόσον ακόμα είμαστε εργαζόμενοι της εταιρείας και βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας.

Παρουσιάστηκαν 17 εργαζόμενοι. Οποιος ή όποια θέλει να συμμετέχει στην καταγγελία, η κατάσταση με τα ονόματα θα βρίσκεται μέχρι και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου στην Επιθεώρηση Εργασίας (Αραπάκη 6, δίπλα στην Χαροκόπειο Σχολή) να υπογράψει.

Η υπόθεση θα συζητηθεί στις 22 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.30, στην παραπάνω διεύθυνση μεταξύ της εταιρείας και των 17 που έχουν υπογράψει ήδη.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη 
 
6.250 είναι οι φετινές καταγγελίες εργαζομένων για εργοδότες που δεν καταβάλλουν το επίδομα εορτών, αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με τον Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλο. 

 Κάθε εργοδότης ή διευθυντής ή επιτετραμμένος ή με οποιονδήποτε τίτλο εκπρόσωπος οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης ή εργασίας, ο οποίος δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολούμενους σε αυτόν τις οφειλόμενες αποδοχές του Δώρου Χριστουγέννων, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των ενδιαφερομένων ή των οργάνων του Υπουργείου Εργασίας (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) ή της οικείας Αστυνομικής Αρχής ή της οικείας επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων, με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το πόσο δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού. 

Η εκδίκαση των παραπάνω υποθέσεων γίνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 417 επ. του ΚΠΔ.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------