Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Αρχίνησαν τα όργανα

Με δύο αποφάσεις για μη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας DBAS, των Δ. Μπενέκου και Αλ. Σκαναβή, και δέσμευση του τίτλου του «Επενδυτή», που ανήκει στην εταιρεία, υπέρ των εργαζομένων, αναμένονται οι δίκες των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει η ΕΣΠΗΤ και η ΕΣΗΕΑ, ως μέτρο πίεσης προς τους εκδότες για να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων. Οι δίκες θα γίνουν στις 9 και 30 Ιανουαρίου αντίστοιχα. 

Tην άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης ζητούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» για την υπόθεση του εκδότη Γεωργίου Δ. Καλοφωλιά.

Η εταιρεία του, «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. Καλοφωλιάς Α.Ε.», οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένες αποδοχές ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε μισθούς δύο ετών κατά μέσο όρο. Επίσης, εξαιρετικά υψηλές είναι οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία (9.000.000 εκατ. ευρώ) αλλά και προς το Δημόσιο.

Παρά τις διαρκείς καταγγελίες εργαζομένων και των συνδικαλιστικών φορέων τους ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΠΗΕΑ και τις δικαστικές αποφάσεις εργατικών διαφορών, έως σήμερα δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι αρχές.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------