Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Η διάσωση των καθεστωτικών ΜΜΕ

 ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΟΤΑΝ ΤΡΩΝΕ ΔΕΝ ΜΙΛΆΝΕ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΝΟ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΦΟΝΙΑ
ΠΟΤΕ  ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΩΝ ΜΜΕ.
----------------------------------------------------------------------------
Νέο δάνειο διάσωσης ετοιμάζονται να πάρουν ο Σταύρος Ψυχάρης για λογαριασμό του ΔΟΛ και η οικογένεια Μπόμπολα για λογαριασμό της «Πήγασος», προκειμένου να πάρουν ανάσα ζωής και να απεγκλωβιστούν για το επόμενο διάστημα από τεράστια συσσωρευμένα χρέη ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Το σενάριο "συνολική λύση" για τη διάσωση των καθεστωτικών ΜΜΕ φαίνεται ότι προχωρεί ελέω επιτρόπων και Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε μια πολιτική συγκυρία που η στήριξη των ΜΜΕ στην καταρρέουσα κυβέρνηση είναι περισσότερο πολύτιμη από ποτέ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τόσο ο ΔΟΛ όσο και ο Πήγασος πήραν το πράσινο φως από τις επιτροπές πιστώσεων των συστημικών τραπεζών, έτσι ώστε να εκταμιεύσουν νέα δάνεια και να αναχρηματοδοτήσουν παλαιότερα.

Για τον ΔΟΛ, μετά το ok των επιτροπών πιστώσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, αναμένεται η έγκριση κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, 10ετούς διάρκειας και περίοδο χάριτος για την πρώτη διετία. Από αυτά, τα 83 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων, ενώ τα 15 εκατ. θα αποτελέσουν νέα ρευστότητα για την εταιρεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ατομικό δάνειο του κ. Στ. Ψυχάρη από την Alpha Bank, ύψους 57 εκατ. ευρώ, μετατρέπεται σε εταιρικό, ενώ για τον ίδιο τον κύριο μέτοχο του ΔΟΛ εγκρίνεται νέο προσωπικό δάνειο, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, συνολικά η ρευστότητα για τον ΔΟΛ αναμένεται να αγγίξει τα 23 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο ΔΟΛ έχει αρνητική θέση στα ίδια κεφάλαια, κατά 71 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές του υποχρεώσεις στο 9μηνο του 2013 ανέρχονταν σε 216 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 105 εκατ. αποτελούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, οι οποίες αναχρηματοδοτούνται. Οι ζημιές του το 2013 αναμένεται να έχουν ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ.

** Για την εταιρεία «Πήγασος» του ομίλου Μπόμπολα ανανεώθηκε ομολογιακό δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 20 εκατ. ευρώ, το οποίο έληγε στις 31.12.2013. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η ρευστότητα της εταιρείας, της οποίας οι συνολικές υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα 223 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές της το 2013 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 22 εκατ. ΑΥΓΗ

Νταρζάνου Αγγέλα

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------