Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ακόμα ένας θάνατος Έλληνα αστέγου

Αποτέλεσμα εικόνας για άστεγος
Αυτή τη φορά το θέμα έχει δυστυχώς να κάνει με την απώλεια της ζωής ενός Έλληνα  αστέγου και τη συμπεριφορά του Δήμου Αθηναίων στο θέμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μοιραίο συνέβη παραμονή πρωτοχρονιάς. 

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση στις 08:35 την 31η Δεκεμβρίου από την οδό Αρμοδίου στο κέντρο της Αθήνας. Ο άστεγος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τις παραπάνω πληροφορίες επιβεβαίωσε μάλιστα και ο ιατρός και κάτοικος της περιοχής του κέντρου, ο ψυχίατρος κ. Παπαδημητριάδης. 

Και εδώ αρχίζει η νέα γκάφα του Δήμου Αθηναίων. Η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Νέλλη Παπαχελά σε δημόσια ανάρτηση καταρχάς αμφισβήτησε το γεγονός επικαλούμενη μάλιστα και την Πρόεδρο του Κέντρου Αστέγων (ΚΥΑΔΑ). 

Το θέμα είναι ότι την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αμφισβήτησαν τα ίδια τα γεγονότα, ενώ όταν μάλλον αντελήφθη τη γκάφα της, με νέα ανάρτηση δήλωσε: «Αν υπάρχει νεκρός, που το απεύχομαι, πιο πιθανόν να είναι θύμα των ναρκωτικών που οργιάζουν στην περιοχή». Αυτό ήταν και το σημείο που με εξόργισε προσωπικά, ως επιστήμονα και μέλος του Δ.Σ του ΚΥΑΔΑ, γιατί δυστυχώς δείχνει την πλήρη άγνοια που υπάρχει για τα θέματα των αστέγων από ανθρώπους που βρίσκονται στη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων εδώ και 6 χρόνια.

Να διευκρινίσουμε καταρχάς ότι σύμφωνα με όλες τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες έρευνες, μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου των αστέγων ανά τον κόσμο είναι η χρήση τοξικών ουσιών. Συνεπώς όταν θεωρείς ότι ασκείς κοινωνική πολιτική για τους αστέγους στην πόλη είναι απαράδεκτο να μη γνωρίζεις τα επιστημονικά δεδομένα. Είναι αδιανόητο να προσπαθείς να ξεχωρίσεις τους αστέγους από την χρήση ουσιών. 

Μάλιστα ακόμα και αν κάποιος δεν γνωρίζει τα επιστημονικά δεδομένα, αρκούσε να διαβάσει τα σχετικά στοιχεία έρευνας του ιδίου του ΚΥΑΔΑ του 2013 από τα οποία προκύπτει σαφώς ότι το 60% των αστέγων της Αθήνας δήλωνε εξάρτηση σε αλκοόλ ή ναρκωτικά. Θα περίμενα, λοιπόν, από το Δήμο Αθηναίων καταρχάς να γνωρίζει εις βάθος το θέμα των αστέγων. 

Επίσης, αντί να μέμφεται τους πολίτες που του υποδεικνύουν ένα μοιραίο γεγονός, να διερευνά τι δεν λειτούργησε από τις όποιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και είχαμε αυτή την απώλεια. Τέλος, θα περίμενα από τους εκπροσώπους της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων να αντιληφθούν ότι 6 χρόνια ήταν αρκετά για να μάθουν τα προβλήματα του Δήμου της Αθήνας. Από εδώ και στο εξής αναμένουμε άμεσες απτές λύσεις σε όλα. Η όποια ανοχή έληξε και η ρόδα ήταν απλά η αρχή…
Γρηγόρης Λέων, Ιατροδικαστής

 Αποτέλεσμα εικόνας για άστεγος

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------