Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

«κανίβαλοι» της δημοσιογραφίας

Αποτέλεσμα εικόνας για κανιβαλισμούΔιαστάσεις κανιβαλισμού της πνευματικής ιδιοκτησίας εκδοτών και δημοσιογράφων έχουν προσλάβει οι υπηρεσίες αποδελτίωσης. Εταιρίες που παρέχουν καθημερινή ενημέρωση σε επιχειρήσεις, πολιτικούς, δημόσιους φορείς, εταιρίες δημοσίων σχέσεων και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων.

Ετσι, ο πελάτης των επιχειρήσεων αποδελτίωσης, αντί να αγοράζει καθημερινά τις εφημερίδες που θα μπορούσαν να έχουν αναφορές σε θέματα ενδιαφέροντός του, καταβάλλει μία διόλου ευκαταφρόνητη μηνιαία συνδρομή, ανάλογα με το εύρος των θεμάτων που.. παρακολουθεί.

Δηλαδή οι επιχειρήσεις αποδελτίωσης, που στην ουσία πωλούν αποκόμματα Τύπου, κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ από τη δουλειά των εκδοτικών εταιριών και των δημοσιογράφων. Ανάλογα αμφιλεγόμενο και σίγουρα οικονομικά επιβαρυντικό για τον Τύπο ρόλο διαδραματίζουν πλέον και οι online «συναθροιστές ειδήσεων» (news aggregators), sites που εισπράττουν έσοδα από διαφήμιση αλλά απλώς αναμεταδίδουν περιεχόμενο άλλων.

- από ρεπορτάζ ειδικού συνεργάτη της εφημερίδας «δημοκρατία» (ολόκληρο το κείμενο στο dimokratianews ΕΔΩ)

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------