Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Με νέο «κεφαλικό φόρο» οι κομμουνιστές καταστρέφουν την χώρα

Ο ελληνικός λαός 
οδηγείται στο σφαγείο.

Οι εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών
και των επιστημόνων χαρακτηρίζουν το νέο σύστημα
«κεφαλικό φόρο» που οδηγεί στη δήμευση του
εισοδήματός τους, καθώς το κράτος παρακρατεί
για φόρους και εισφορές πάνω από το 70% του εισοδήματός τους.

Πολλοί ασφαλισμένοι σε ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ που αμείβονται με μπλοκάκια βρίσκονται υπό το κράτος πανικού και σπεύδουν να τα κλείσουν (έχουν δικαίωμα έως τις 31/1/2017 αρκεί να έχουν διακόψει τη δραστηριότητα) για να αποφύγουν την επιβάρυνση.

Σύμφωνα με δειγματοληπτική έρευνα του ΟΑΕΕ, το προηγούμενο έτος έκλεισαν τα μπλοκάκια τους 70.000 έως 80.000 ασφαλισμένοι, ενώ εκτιμάται ότι όταν γίνει ταμείο τον ερχόμενο μήνα οι ασφαλισμένοι που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους θα έχουν ξεπεράσει τις 100.000.

Οι περισσότεροι οδηγούνται στη «μαύρη» επιχειρηματικότητα, μεταβιβάζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στα παιδιά τους, συστήνουν ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες ή μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό.

Ακόμη, χιλιάδες αγρότες και κυρίως αγρότισσες έχουν ζητήσει τη διαγραφή τους από τον ΟΓΑ. Σε κάθε αγροτική οικογένεια θα παραμείνει το πολύ ένας ασφαλισμένος με ασφαλιστική κάλυψη και περίθαλψη. Ειδικοί στην ασφάλιση εκτιμούν ότι οι οφειλέτες (τουλάχιστον 350.000 στον ΟΑΕΕ) που έχουν κηρύξει στάση πληρωμών θα πολλαπλασιαστούν, με αποτέλεσμα τα έσοδα του ΕΦΚΑ από το νέο σύστημα να μειωθούν αντί να αυξηθούν.

Η διευκρίνιση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου ότι το σύστημα θα κάνει δεκτή και πληρωμή «έναντι» της συνολικής οφειλής από εισφορές αποδεικνύει ότι το υπουργείο παραδέχεται ότι η επιβάρυνση είναι υπέρμετρη για την αντοχή των επαγγελματιών, ενώ ταυτόχρονα ανησυχεί για εκτόξευση των οφειλών, που ήδη έχουν αγγίξει τα 30 δισ. ευρώ στο σύνολο των Ταμείων.


 "Υπάρχει ένα είδος αριστεράς, που μας είναι πολύ πιο χρήσιμο από τη δεξιά. Είναι η αριστερά που προθυμοποιείται να περνάει από το λαό, αυτά που είναι αδύνατο να τα περάσει η δεξιά. Αυτή την αριστερά, τη χρειαζόμαστε όλοι"


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------