Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα το έργο Πατρών-Πύργου

Είναι μήνες απλήρωτοι και δεν έχει μπει το δώρο Χριστουγέννων, που συνιστά ποινικό αδίκημα

Σε κλίμα έντασης για την κατάσταση που επικρατεί στον Τοξότη του Καλογρίτσα με τους απλήρωτους εργαζόμενους πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ για τον κ. Καλογρίτσα καθώς στον Τοξότη εκατοντάδες εργαζόμενοι σε διάφορες περιοχές της χώρας παραμένουν απλήρωτοι, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες δεν έχει καταβληθεί ούτε μέρος του δώρου των Χριστουγέννων, που είναι ποινικό αδίκημα.

Ολα αυτά ανάγκασαν το προεδρείο του Σωματείου να ξεκινήσει την Γενική Συνέλευση με πρώτο θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην «ΤΟΞΟΤΗΣ».

Σε αυτή τη συνέλευση ακούστηκε από μέλος του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα, νόμιμα και... «μαύρα», διαφορετικά, ξεκινούν άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Το απαίτησαν άλλωστε από τη πρώτη στιγμή και οι αγανακτισμένοι εργαζόμενοι στην εταιρία του κ. Καλογρίτσα, που παραβρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση και διαμαρτύρονται για την πολύμηνη αναβολή των δεδουλευμένων αλλά και για τις συνθήκες εργασίας.

Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο πρώτο βίντεο, μέλος του προεδρείου του Σωματείου Κλαδικής Ενέργειας, έχοντας ακούσει τις απόψεις των εργαζόμενων για την κατάσταση στην ΤΟΞΟΤΗΣ, αναφέρεται στο πρόσωπο του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, Αθανάσιο Αναστασίου και σε μια πρόταση που έχει καταθέσει ο τελευταίος για εξεύρεση λύσης αλλά φαίνεται να μην βρίσκει σύμφωνους τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι ζητάνε «εδώ και τώρα» την κατάθεση νέας βελτιωμένης πρότασης εκ μέρους της διοίκησης της ΤΟΞΟΤΗΣ, ενώ γίνεται λόγος και στα βήματα που θα ακολουθήσουν για την διεκδίκηση των χρωστούμενων.

Συγκεκριμένα, το μέλος του προεδρείου του Σωματείου, αναφέρει: «Αύριο τηλέφωνο στον Αναστασίου, να του πούμε ότι, πρώτον, την Τρίτη 5 ώρα το απόγευμα θα μας έχει μια καλύτερη πρόταση, διότι αυτή δεν μας κάνει». Για να προσθέσει: «Άμεσα να μπούνε τα μαύρα. Δεύτερον, το Σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν προγραμματισμένες δουλειές».


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------