Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Στην Ελλάδα, σκοτώνουν τους μεσήλικες πριν γεράσουν

Αποτέλεσμα εικόνας για νταβατζής.Οι μεσήλικες της μεσαίας τάξης,
οι επιτυχημένοι επαγγελματίες 
και τα στελέχη επιχειρήσεων του 
 ιδιωτικού τομέα, είναι σήμερα 
αυτοί που βιώνουν το δράμα.

Παραφράζοντας τον τίτλο του μυθιστορήματος "Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν", συναντά κανείς το δράμα της πραγματικότητας που βιώνουν οι μεσήλικες της μεσαίας τάξης. Όλοι εκείνοι που δεν θα προλάβουν-εκ των πραγμάτων- να γεράσουν. Όλοι όσοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη κρίση- απροετοίμαστοι και χωρίς τη στήριξη του πολιτικού συστήματος- το οποίο ποικιλοτρόπως είχαν στηρίξει τα προηγούμενα χρόνια.

Οι μεσήλικες της μεσαίας τάξης, οι επιτυχημένοι επαγγελματίες και τα στελέχη επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, είναι σήμερα αυτοί που βιώνουν το δράμα. Αυτούς σκοτώνουν πριν γεράσουν. Γιατί αυτοί είναι που έχουν εγκαταλειφθεί από το πολιτικό σύστημα πριν γεράσουν.
Αποτέλεσμα εικόνας για νταβατζής.
Αρχικά το πολιτικό σύστημα τους κατέστρεψε σε... δόσεις.
Το πρώτο μνημόνιο τους υποχρέωσε να αλλάξουν πολλά πράγματα στη ζωή τους. Το δεύτερο τους έφερε πιο κοντά στη συνειδητοποίηση της επερχόμενης καταστροφής, ενώ το τρίτο τους εξοντώνει πριν προλάβουν να γεράσουν ώστε να δουν το τέταρτο.

Ο έκτος χρόνος της κρίσης βρίσκει τους μεσήλικες της μεσαίας τάξης πολιτικά προδομένους και οικονομικά εξαθλιωμένους. Η πλειονότητα καταχρεωμένοι στις τράπεζες, με έσοδα αισθητά μειούμενα και έξοδα διαρκώς αυξανόμενα, καλούνται να πληρώσουν το τίμημα της επιλογής τους να δραστηριοποιηθούν στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Συγχρόνως, όμως, και να αναλάβουν το κόστος της τεχνητής "ευμάρειας" σε μια χώρα που ήταν κοινό μυστικό ότι ζούσε με δανεικά.

Σημασία έχει ότι η μεσαία τάξη, ο βασικός τροφοδότης του πολιτικού συστήματος που συνάμα διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ελπίζει και δεν προσδοκά πλέον τίποτα και από κανέναν. Αδιάψευστος μάρτυς-πέραν των ΑΤΜ- τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων στα οποία αποτυπώνεται η απογοήτευση και η άρνηση.

Η απογοήτευση έναντι των υψηλών προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει ως αντιπολίτευση η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η άρνηση αποδοχής των προτάσεων που καταθέτει η σημερινή αντιπολίτευση, συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο απειλεί να τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα οποιαδήποτε πρόβλεψη.
 Αποτέλεσμα εικόνας για νταβατζής.
Με δεδομένο πλέον ότι οι μεσήλικες της μεσαίας τάξης έχουν εξανεμίσει τις οικονομίες που διατηρούσαν εκτός τραπεζών(πέραν εκείνων που ήδη έχουν χρεοκοπήσει), ενώ τα παιδιά τους συγκαταλέγονται στις στρατιές των ανέργων, ουδείς μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις τους. Και όσο τα μέτρα εφαρμόζονται με αυξήσεις φόρων και εισφορών, τόσο οι αντιδράσεις θα κλιμακώνονται και θα εντείνουν την απειλή.

Γιατί εκείνο που δεν έχουν καταλάβει- και μεταξύ μας δεν προσπαθούν να καταλάβουν- τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση, είναι ότι οι μεσήλικες στο σημείο που έχουν φθάσει δεν ελπίζουν. Απλώς προσπαθούν να επιβιώσουν πάση θυσία.

Αποτέλεσμα εικόνας για βιώνουν το δράμα
  










Φορολογία Ελληνικών επιχειρήσεων 
από το πρώτο ευρώ 86%
29%φόρος+29% προκ.φόρου+ εισφορά αλληλεγγύης + 27% ασφαλ. εισφορές = 86%

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------