Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Καταγγέλλουμε τα σύγχρονα «σκλαβοπάζαρα» του Τύπου που επέτρεψαν να δημιουργηθούν οι κομματικοί συνδικαληστές

Τίποτα απ’ όλα όσα κατακτήθηκαν εδώ και ενάμιση αιώνα και που σήμερα οι Ενώσεις του τύπου και οι κομματικοί εργατοπατέρες τα δίνουν πίσω με «τόκο», δεν χαρίστηκε. 
Είναι ποτισμένο με αμέτρητο μόχθο, ιδρώτα και αίμα. 

Συνάδελφοι, καταγγέλλουμε  Τα σύγχρονα «σκλαβοπάζαρα» του Τύπου με απασχόληση χωρίς δικαιώματα και καθεστώς φόβου για τους εργαζομένους που επέτρεψαν να δημιουργηθούν οι εργατοπατέρες του κλάδου.

Παναγιώτης Κατάρας. «Οι συμβάσεις είναι ημερήσιες και χωρίς δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι επιβιώνουν υπό τη διαρκή απειλή ότι, αν αντιδράσουν, δεν θα έχουν μεροκάματο την επόμενη φορά».


«Τα "καλά παιδιά" δουλεύουν συχνότερα, έτσι κι ο φόβος δουλεύει αποτελεσματικότερα», μας λέει ο πρόεδρος των Λιθογράφων, Λεωνίδας Σακκάς. «Στο χώρο δραστηριοποιούνται τουλάχιστον πέντε εργολάβοι, που πληρώνονται από τους εργοδότες 60 ευρώ το κεφάλι για κάθε εργάτη. Ο εργάτης θα πάρει στο χέρι μόνο τα 24».

Και τι κάνετε ρε λεβέντες γι' όλα αυτά εκτός από μπλα-μπλα Γιατί δεν βάζετε τα κόμματα σας που είναι στην βουλή και τους δημοσιογράφους των Ενώσεων να φέρουν τον ντουνιά τούμπα;;;

Σας συχωρούμε...βρε κουτά...  ξέρουμε ότι αρμενίζετε χωρίς τιμόνι και μπούσουλα γι' αυτό το ρημάδι το αγγελιόσημο, ξέρουμε ότι κάποιοι θέλετε να γίνετε δήμαρχοι, δ.σύμβουλοι, και ευρωβουλευτάδες για να σώσετε τας ευρώ/πας και τους δήμους μας.

Ξέρουμε πως και το ΚΚΕ και ο ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ και οι δημοκρατικές δυνάμεις είναι απασχολημένα τώρα για το πως θα μοιράσουν τα 7.000.000 ευρώ των δημ. εκλογών που πήρατε από τους εργάτες.  Που καιρός για συνδικαλισμό και τέτοια.

Ξέρουμε ακόμα ότι όλοι αυτοί οι καλοί δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι που βλέπουν την καταστροφή, την κατάντια, την εξαθλίωση και δεν αντιδρούν είναι οι χειρότεροι.-


Να ευχηθούμε όλοι ολόψυχα:  Συνδικαληστές και δημοσιογράφοι, να σας στερέψουν όλα τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνετε για τους Έλληνες εργαζομένους και την Ελλάδα μας.-

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------