Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Τι δίνει για έξοδα κηδείας το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ; ή «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ στο ίδιο συνδικάτο»

Η επιλογή είναι δική μας.
H κρίση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ονοματεπώνυμο: Πέρα από τις γνωστές «αμαρτίες» (κακοδιαχείριση, χρηματιστήριο, ανείσπρακτες οφειλές, μαϊμού συντάξεις – επιδόματα κ.τ.λ.) προστέθηκαν και οι νέες, όπως Μνημόνια – Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα Δημοσιονομικής Προσαρμογής – PSI («κούρεμα» των αποθεματικών των Ταμείων), εκτίναξη της ανεργίας και της ανασφάλιστης «μαύρης» εργασίας, λόγω των σκληρών πολιτικών λιτότητας των μνημονίων.

Επίσης, έχει και σαφή πολιτική κατεύθυνση: «ιδιωτικοποίηση» της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης από το κράτος, που ορίζεται από 1/1/2015 στα 360 ευρώ.

Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) στο πλαίσιο εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που ισχύει από 1/7/2014 για όλα τα επικουρικά Ταμεία, ανακοίνωσε μείωση των επικουρικών συντάξεων που χορηγεί κατά 5,2%, από 1η Ιουλίου 2014. Εισερχόμαστε στην εποχή των επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ – ασανσέρ, χωρίς καμία κρατική εγγύηση, ούτε για το ύψος, ούτε για τη χορήγηση.

Το μοναδικό κριτήριο, πόσα και αν δοθούν, θα είναι η ισοσκέλιση εσόδων – δαπανών του Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) που τα χορηγεί.

Έναν μακάβριο τρόπο βρήκαν για να διαμαρτυρηθούν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης! 
στις εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης, τοποθέτησαν  κρεμάλες έξω από τα κεντρικά στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και την κατάρρευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------