Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Συγχώνευσης ΔΟΛ με Πήγασο

Την ιδέα της συγχώνευσης του ΔΟΛ με τον Πήγασο επαναφέρουν οι τράπεζες που δάνεισαν τις δύο επιχειρήσεις. Το αίτημα έχει τεθεί εδώ και πολύ καιροί και οι δύο πλευρές έχουν βρεθεί ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς οι αριθμοί δεν βγαίνουν…


Τόσο ο Πήγασος, όσο και ο ΔΟΛ έχουν να αντιμετωπίσουν, παρά την πολιτική λιτότητας διαρκώς νέες ζημίες και να καλύψουν βάρη από τα προηγούμενα χρόνια αλλά και ταυτόχρονα να καλύπτουν αναλογικά και τα κενά που προκύπτουν κάθε χρόνο στο Mega.

Αν οι δύο πλευρές προχωρήσουν στη συγχώνευση, γεγονός που θα σημάνει για τους εργαζόμενους κι άλλες απολύσεις, θα μπορέσουν να κουρέψουν τα δάνεια που έχουν με τις τράπεζες, αλλά και να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών του Mega.

Με 814 εργαζόμενους λιγότερους σε σχέση με το 2009 λειτουργεί ο όμιλος ΔΟΛ. Το 2009 κι ενώ η ύφεση έδειχνε τα σημάδια της, ο όμιλος ΔΟΛ απασχολούσε 1.643 εργαζόμενους και την προηγούμενη χρονιά είχε περιορίσει το προσωπικοί της σε 829 θέσεις. Η μείωση των θέσεων εργασίας ξεκίνησε σταδιακά, με το ΔΟΛ να έχει το 2010, 1.585 εργαζόμενους, το 2001, 1.080, το 2012 περιόρισε το δυναμικό του σε 920 και τώρα υποχώρησε στους 829. 


Δεν ξεγελούν τους τυπογράφους η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε και τα τσιράκια τους

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν;;;;

Μήπως η κρίση στον κλάδο έχει ρίζα στην ΚΡΙΣΗ ΙΔΕΩΝ που υπάρχει σε αυτόν;

Η διέξοδος βρίσκεται στη δική μας πάλη.
Πρέπει να εξασφαλιστεί η δουλειά του καθενός.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση.
Ανυποχώρητος ταξικός αγώνας (κλικ εδώ)
Το τέλος της αυταπάτης. Δικαιολογημένος ο φόβος τους... Δε θα «ξεμπερδέψουν»!!! (κλικ εδώ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------